Svedrčki s pečeno zelenjavo - Kuharski recepti - Okusno.si

Svedrčki s pečeno zelenjavo

Poleti, ko je na voljo obilo sezonske zelenjave, in v primeru, da nimate ravno veliko časa za pripravo kosila, so lahko testenine s pečeno zelenjavo preprost, hitro pripravljen in zelo okusen obrok.

Sestavine za svedrčke s pečeno zelenjavo (za 3 osebe)

  • 500 g češnjevega paradižnika
  • 1 melancan
  • 2 bučki
  • 3 stroki česna
  • sveža bazilika
  • sol, rjavi sladkor, poper, olivno olje

Kako pripravimo svedrčke s pečeno zelenjavo?

Česen olupimo in na grobo sesekljamo.

Češnjev paradižnik razpolovimo in preložimo v pekač. Prilijemo nekaj brizgov olivnega olja, solimo, dodamo žličko soli, sesekljan česen in pest sveže bazilike. Dobro premešamo in damo za 30 minut v pečico, ki smo jo ogreli na 200 stopinj.

Melancane narežemo na 0,5 cm debele kolobarje. Posolimo in predevamo za 20 minut na cedilo, da spustijo grenko tekočino. Melancane splahnemo s hladno vodo in pobrišemo s papirnato brisačo.

V žar ponev kanemo nekaj olivnega olja in na obeh straneh spečemo melancane. Pečene melancane posolimo in jih predevamo na kuhinjsko desko kjer jih razrežemo na četrtine.

Bučke narežemo na tanke kolute. V več rundah jih spečemo v naoljeni ponvi. Pečene bučke solimo in predevamo na kuhinjsko desko kjer jih razrežemo na polovičke.

V osoljeni vreli vodi po navodilih z embalaže skuhamo svedrčke.

Med paradižnike v pekaču vmešamo pečene buče in melancane. Dodamo še pest nasekljane sveže bazilike in dobro zabelimo s kakovostnim olivnim oljem.

Skuhane svedrčke odcedimo in zmešamo s pečeno zelenjavo. Potresemo s sveže naribanim parmezanom.

testenine-pečena-zelenjava

recept-testenine-pečena-zelenjava

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top