Tikka Masala | Okusno.si

Tikka Masala

Tikka masala je tipična indijska jed narejena iz koščkov popečenega mariniranega piščanca v začinjeni kremni omaki. Receptov za tikko masalo je ogromno. Vsak jo naredi malce drugače. Dejstvo pa je, da vse jedi vsebujejo ogromno začimb.

Sestavine: 500 g piščančjih izkoščičenih beder

Sestavine za marinado:
3 žlice navadnega jogurta, 1 žlica limetinega soka, 1 žlička naribanega svežega ingverja, 1 žlička mešanice začimb tikka masala, 1 žlička kurkume, sol, poper

Sestavine za omako:
olje, 300 g čebule, 2 stroka česna, 400 ml paradižnikove polpe, 200 ml kokosovega mleka, 2 žlički mešanice začimb tikka masala, 1 žlička rdeče paprike, 1 žlička kurkume, 1/2 žličke mlete kumine, 1 žlička rjavega sladkorja, sol

sestavine-tikka-masala

Sestavine za pripravo tikka masale

Piščančje meso narežemo na večje kose. Predevamo ga v skledo. Dodamo sestavine za marinado in dobro premešamo. Pokrijemo posodo in pustimo, da se meso marinira vsaj 1 uro.

V naoljeni vroči ponvi prepražimo sesekljano čebulo in česen. Ko čebula postekleni, dodamo 2 žlički tikka masale, 1 žličko rdeče paprike in 1/2 žličke mlete kumine. Med mešanjem pražimo še pol minute.

Prilijemo paradižnikovo polpo. Dodamo 1 žličko rjavega sladkorja. Premešamo in solimo po okusu.

Posodo pokrijemo s pokrovko in pri nizki temperaturi kuhamo 20 minut. Prilijemo kokosovo mleko. Premešamo in kuhamo še 10 minut.

Medtem na žaru popečemo meso.

Pečeno meso predevamo v posodo. Premešamo in v pokriti posodi kuhamo še 10 minut.

Tikko masalo postrežemo z rižem.  Po vrhu potresemo koriander. Če ga nimamo, bo vredu tudi sesekljan peteršilj.

Zaznamki

Dodaj odgovor

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

top