Toskana – preplet zgodovine in kulinarike

Zeleni griči, vitke ciprese, vinogradi, nasadi oljk, zgodovinska mesta kot so Firence, Sienna, Pisa, San Gimignano, Montepulciano, umetnost in zgodovina, festival stripov in iger v Lucci, naravno kopališče z žvepleno vodo pod mlinom v Saturnii, testenine, florentinski zrezki, sladoled, pice, chianti, … Ena in edina – Toskana!

Toskano smo po dolgem in počez prekrižali spomladi 2007 in 2015 ter jeseni 2016.

Il Duomo di Firenze

Il Duomo di Firenze

Florence Central Market (Mercato Centrale Firenze)

Florence Central Market (Mercato Centrale Firenze)

Lucca

Lucca

staranje sira v kleteh pod Moltancinom

iz Moltancina izvira najboljše toskansko vino – brunello

pod Moltancinom je nekaj kilometrov rovov, ki so jih domačini uporabili za kleti

San Gimignano

pogled s srednjeveškega nebotičnika, San Gimignano

Gelateria Dondoli, San Gimignano

Gelateria Dondoli, Gelato World Champion 2006/2007, 2008/2009, San Gimignano

Basilica di San Francesco d'Assisi

Basilica di San Francesco d’Assisi

posušeni jurčki in paradižniki

posušeni jurčki in paradižniki

terme Saturnia

terme Saturnia

Sienna

Sienna

 

Sladoledarna s čokoladno steno v Firencah

Sladoledarna s čokoladno steno v Firencah

 Tuscan Porchetta

Tuscan Porchetta

Pisa

Pisa

Čokoladna mortadela s pistacijo

Čokoladna mortadela s pistacijo

San Giovanni Baptistery, Pisa

San Giovanni Baptistery, Pisa

V iItaliji pa ne gre brez Aperol spritza 😉

Arezzo

Arezzo

Zaznamki

Dodaj odgovor

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

top