Toskana - preplet zgodovine in kulinarike - Kuharski recepti - Okusno.si

Toskana – preplet zgodovine in kulinarike

Zeleni griči, vitke ciprese, vinogradi, nasadi oljk, zgodovinska mesta kot so Firence, Sienna, Pisa, San Gimignano, Montepulciano, umetnost in zgodovina, festival stripov in iger v Lucci, naravno kopališče z žvepleno vodo pod mlinom v Saturnii, testenine, florentinski zrezki, sladoled, pice, chianti, … Ena in edina – Toskana!

Toskano smo po dolgem in počez prekrižali spomladi 2007 in 2015 ter jeseni 2016.

Il Duomo di Firenze
Il Duomo di Firenze
Florence Central Market (Mercato Centrale Firenze)
Florence Central Market (Mercato Centrale Firenze)

Lucca
Lucca
staranje sira v kleteh pod Moltancinom

iz Moltancina izvira najboljše toskansko vino – brunello
pod Moltancinom je nekaj kilometrov rovov, ki so jih domačini uporabili za kleti
San Gimignano
pogled s srednjeveškega nebotičnika, San Gimignano
Gelateria Dondoli, San Gimignano
Gelateria Dondoli, Gelato World Champion 2006/2007, 2008/2009, San Gimignano

Basilica di San Francesco d'Assisi
Basilica di San Francesco d’Assisi
posušeni jurčki in paradižniki
posušeni jurčki in paradižniki
terme Saturnia
terme Saturnia
Sienna
Sienna

 

Sladoledarna s čokoladno steno v Firencah
Sladoledarna s čokoladno steno v Firencah
 Tuscan Porchetta
Tuscan Porchetta
Pisa
Pisa
Čokoladna mortadela s pistacijo
Čokoladna mortadela s pistacijo

San Giovanni Baptistery, Pisa
San Giovanni Baptistery, Pisa

V iItaliji pa ne gre brez Aperol spritza 😉
Arezzo
Arezzo

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top