Jajčna omleta

Sestavine za pripravo jajčne omlete (za 1 osebo): 2 jajci, 0.4 dcl mleka, sol, poper, olje, 25 g sira

V skledici razžvrkljamo jajca. Primešamo nariban sir. Začinimo s soljo in poprom.

V vročo naoljeno ponev (ogreto na srednjo temperaturo) vlijemo jajčno mešanico. Zelo pomembno je, da ponev ni prevroča, saj se vam lahko spodnji del zažge, medtem ko je zgoraj omleta še povsem tekoča.

Ponev pokrijemo s pokrovom. Pečemo približno 1 minuto. Odkrijemo pokrovko. V kolikor je zgornja plast še tekoča, z lopatko privzdignemo omleto ob robovih, tako, da steče jajčna zmes pod omleto. Pokrijemo posodo za cca. 20 sekund. Z lopatko nato preložimo omleto na polovico. Pečemo jo še približno pol minute.

Omleto preložimo na krožnik. Ponudimo jo z rezino svežega kruha.

sestavine jajčna omleta

Sestavine za jajčno omleto s sirom

kako-se-naredi-omleta

Jajčna omleta z 1 jajcem

Jajčna omleta z 1 jajcem

Jajčna omleta z 1 jajcem

Jajčna omleta z 1 jajcem

Zaznamki

Dodaj odgovor

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

top