Priprava jajčnih omlet ponuja veliko kreativnih možnosti glede uporabe sestavin. Tako lahko npr. namesto bučk uporabimo špinačo ali šparglje, namesto parmezana kakšen drug sir, namesto zelenjavne pa lahko naredimo npr. klasično omleto s šunko in sirom. Možnosti je zares veliko, izbira pa vaša. Meni je ljuba omleta s popečenimi bučkami.
Sestavine za pripravo jajčne omlete (za 1 osebo): 2 jajci, 0.4 dcl mleka, sol, poper, olje, 25 g sira
V skledici razžvrkljamo jajca. Primešamo nariban sir. Začinimo s soljo in poprom.
V vročo naoljeno ponev (ogreto na srednjo temperaturo) vlijemo jajčno mešanico. Zelo pomembno je, da ponev ni prevroča, saj se vam lahko spodnji del zažge, medtem ko je zgoraj omleta še povsem tekoča.
Ponev pokrijemo s pokrovom. Pečemo približno 1 minuto. Odkrijemo pokrovko. V kolikor je zgornja plast še tekoča, z lopatko privzdignemo omleto ob robovih, tako, da steče jajčna zmes pod omleto. Pokrijemo posodo za cca. 20 sekund. Z lopatko nato preložimo omleto na polovico. Pečemo jo še približno pol minute.
Omleto preložimo na krožnik. Ponudimo jo z rezino svežega kruha.






Radoš Skrt je ljubiteljski kuhar, popotnik in avtor treh kuharskih knjig Okusno, Okusno² in Okusno³. Prvo knjigo Okusno (2011) je izdal v 1.500 izvodih, ponatis iz leta 2013 pa je dosegel 3.000 izvodov. Leta 2018 je izšla Okusno² pri založbi Didakta, s 100+ recepti in 565 barvnimi fotografijami. Jeseni 2023 je sledila še tretja knjiga – Okusno³.
Radoševi recepti so preprosti, a domiselni – namenjeni vsem, ki radi kuhajo doma in cenijo preverjene jedi. Poleg receptov deli kulinarične utrinke tudi na Facebook strani Okusno.
Mag. Radoš Skrt je tudi eden vodilnih slovenskih strokovnjakov za optimizacijo spletnih strani (SEO), Google Ads in Facebook oglaševanje. Svoje storitve trži prek podjetja Nasvet.com, ki že več kot 20 let pomaga slovenskim podjetjem do boljše spletne vidnosti in večje prodaje.
Je Google Partner, DIMAQ master trener ter redni predavatelj na konferencah in seminarjih s področja internetnega marketinga.