Omleta z bučkami | Okusno.si

Omleta z bučkami

Sestavine za pripravo jajčne omlete s popečenimi bučkami za 1 osebo:

  • 2 jajci
  • 1 bučka
  • 1 žlica naribanega parmezana
  • sol
  • poper
  • olje

Bučko vzdolžno prerežemo in po potrebi z majhno žličko izdolbemo sredico s peškami. Vsako polovico prečno narežemo na tanke rezine, ki ji popečemo v naoljeni ponvi.

V skodelici razžvrkljamo 2 jajci in žlico naribanega parmezana.

Jajca vlijemo v ponev v kateri smo popekli bučke. Solimo in popramo.

jajcna-omleta-z-buckami-1

Omleto pečemo pri srednji temperaturi. Po približno 1 minuti z lopatko preložimo omleto na polovico. Po pol minute jo obrnemo in pečemo še pol minute na drugi strani.

Jajčno omleto z bučkami preložimo na krožnik. Ponudimo jo z rezino svežega kruha.

Zaznamki

Dodaj odgovor

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

top