Sestavine za pripravo jajčne omlete s popečenimi bučkami za 1 osebo:
- 2 jajci
- 1 bučka
- 1 žlica naribanega parmezana
- sol
- poper
- olje
Bučko vzdolžno prerežemo in po potrebi z majhno žličko izdolbemo sredico s peškami. Vsako polovico prečno narežemo na tanke rezine, ki ji popečemo v naoljeni ponvi.
V skodelici razžvrkljamo 2 jajci in žlico naribanega parmezana.
Jajca vlijemo v ponev v kateri smo popekli bučke. Solimo in popramo.
Omleto pečemo pri srednji temperaturi. Po približno 1 minuti z lopatko preložimo omleto na polovico. Po pol minute jo obrnemo in pečemo še pol minute na drugi strani.
Jajčno omleto z bučkami preložimo na krožnik. Ponudimo jo z rezino svežega kruha.
Bučke
Bučke so odlična zelenjava za vključitev v vašo prehrano. Bučke imajo malo kalorij in maščob ter veliko vitaminov in mineralov. Bučke so tudi odličen vir antioksidantov in vlaknin, ki lahko pomagajo zmanjšati tveganje za določene bolezni. Uživanje bučk vam lahko pomaga tudi pri daljšem občutku sitosti, kar vam lahko pomaga pri ohranjanju zdrave telesne teže.
Če iščete načine, kako vključiti bučke v svoje obroke, jih poskusite dodati solatam, juham, enolončnicam, omletam in fritatam. Uporablja se lahko tudi kot nadomestek za rezance v različnih jedeh. Iz bučk lahko naredite celo zoodle, priljubljeno alternativo tradicionalnim testeninam.
Ne glede na to, kako se odločite za uživanje, so bučke odličen način za dodajanje hranilnosti in okusa vašim obrokom. Zakaj torej ne bi bučk že danes poskusili vključiti v svojo prehrano?