Ko v shrambi zmanjka jušnih rezancev, zlatih kroglic in drugih jušnih zakuh, v hladilniku pa imamo samo čisto govejo juho, se moramo znajti in nekaj na hitro narediti.
Sestavine za pripravo vlivancev:
2 jajci
4 žličke moke
V manjši skledici razžvrkljamo jajci. Dodamo moko in mešamo toliko časa, da dobimo gladko in ravno prav gosto testo (malce gostejše kot testo za palačinke).
Testo zajemamo z vilicami, ki jih nad rahlo brbotajočo juho obrnemo iz vodoravnega v navpični položaj in tako počasi prelijemo testo v juho.
Postopek ponavljamo, dokler ne porabimo testa. Vlivance kuhamo 3–4 minute.

Radoš Skrt je ljubiteljski kuhar, popotnik in avtor treh kuharskih knjig Okusno, Okusno² in Okusno³. Prvo knjigo Okusno (2011) je izdal v 1.500 izvodih, ponatis iz leta 2013 pa je dosegel 3.000 izvodov. Leta 2018 je izšla Okusno² pri založbi Didakta, s 100+ recepti in 565 barvnimi fotografijami. Jeseni 2023 je sledila še tretja knjiga – Okusno³.
Radoševi recepti so preprosti, a domiselni – namenjeni vsem, ki radi kuhajo doma in cenijo preverjene jedi. Poleg receptov deli kulinarične utrinke tudi na Facebook strani Okusno.
Mag. Radoš Skrt je tudi eden vodilnih slovenskih strokovnjakov za optimizacijo spletnih strani (SEO), Google Ads in Facebook oglaševanje. Svoje storitve trži prek podjetja Nasvet.com, ki že več kot 20 let pomaga slovenskim podjetjem do boljše spletne vidnosti in večje prodaje.
Je Google Partner, DIMAQ master trener ter redni predavatelj na konferencah in seminarjih s področja internetnega marketinga.