Čokoladni suflé | Kuharski recepti - Okusno.si

Čokoladni suflé

Ste čokoholik? Potem je to prava sladica za vas. Kljub temu da je zelo okusna, pa »overdoza« čokolade težko izvabi iz jedčevih ust: »Še en kos, prosim«.

Sestavine za 4 sufléje:
80 g temne čokolade (50–70 %)
70 g masla
2 jajci
30 g sladkorja v prahu
30 g moke
1 žlica ruma
mleti mandlji za posip

V manjši posodici nad vodno kopeljo raztopimo čokolado, ki smo jo nalomili na koščke, in narezano maslo. S kuhinjsko metlico ves čas mešamo, da se čokolada in maslo raztopita in lepo povežeta. Posodo odstavimo s štedilnika.

V skledi z mešalnikom penasto umešamo jajci in sladkor. Počasi primešamo še moko, ki jo presejemo skozi cedilo. Ko dobimo gladko zmes brez grudic, primešamo ohlajeno raztopljeno čokolado in 1 žlico ruma.

Modelčke, ki jih bomo uporabili za peko sufléjev, res dobro premažemo z maslom. Maso vlijemo samo do ¾ višine modelčka, saj bodo sufléji med peko še precej narasli.

Sufléje pečemo približno 10–15 minut (odvisno od velikosti modelčka, jaz jih pečem 13 minut) v pečici, ki smo jo predhodno ogreli na 190 °C. Sufléjev ne smemo prepeči, saj mora sredica nujno ostati tekoča.

Pečene sufléje zvrnemo na krožnik, potresemo z mletimi mandlji (lahko tudi s sladkorjem v prahu ali s kakavom) in ponudimo z vanilijevim sladoledom.

sufle

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top