V bistvu je ta recept soroden tistemu za polnjene paprike. Ker so paprike tako majhne (nisem jih dobil še nikjer drugje kot na tržnici), sem se odločil zgolj za mesni nadev brez dodatka riža.
Sestavine za 4 osebe: olje, 1 čebula, 500 g mletega mešanega mesa, 2 stroka česna, sol, poper, majaron, 3 jajca, 8 mini paprik, 1,5 dcl kisle smetane, 100 g naribanega sira (npr. edamec ali gauda), pločevinka paradižnika v koščkih (400 g)
Postopek priprave
Na olju prepražimo sesekljano čebulo. Pražimo tako dolgo, da čebula postekleni.
Dodamo mleto meso ter sesekljana stroka česna. Začinimo s soljo, poprom in majaronom.
Med stalnim mešanjem pražimo 2-3 minute oziroma tako dolgo, da se meso razpusti. Odstavimo in ohladimo meso. V ohlajeno meso vmešamo 2 razžvrkljani jajci.
Paprike operemo. Odrežemo zgornji del okrog peclja ter odstranimo semena iz notranjosti.
Paprike skoraj do vrha roba dobro natlačimo z nadevom. Vrh nadeva prelijemo s prelivom, ki ga pripravimo tako, da zmešamo kislo smetano, razžvrkljano jajce in nariban sir.
Paprike preložimo v ognjevarno posodo v katero vlijemo omako iz narezanega paradižnika, ki jo solimo po okusu. Pri tem pazimo, da ne bo vrh paprik prekrit z omako.
Paprike pečemo 40 minut v pečici, ki smo jo ogreli na 200 °C.