»Zrolana« musaka - Kuharski recepti - Okusno.si

»Zrolana« musaka

Sestavine za 4 osebe: 200 g čebule, 5 strokov česna, oljčno olje, 500 g mletega mešanega mesa, 0,5 dl belega vina, 1 žlička mlete rdeče paprike, 1 žlica paradižnikove mezge, 0,5 dl vode, sol, poper, origano, bazilika, 450 g špinače, 200 ricotte, 1 jajce, 1,25 kg krompirja, parmezan, svež rožmarin

Kako pripravimo “zrolano” musako?

V vroči ponvi, v katero smo dali nekaj brizgov oljčnega olja, počasi prepražimo sesekljano čebulo in 3 sesekljane stroke česna. Ko čebula postekleni, v ponev dodamo mleto meso. Meso pražimo tako dolgo, da razpade na majhne koščke. Pri tem si pomagamo s kuhalnico in vilicami. Prilijemo vino. Ko vino povre, v ponev dodamo mleto papriko in paradižnikovo mezgo. Prilijemo 0,5 dl vode. Dobro premešamo in začinimo s soljo, poprom, origanom in baziliko. Ponev pokrijemo in sestavine počasi dušimo 20 minut. Vmes večkrat premešamo.

V drugi ponvi na oljčnem olju počasi prepražimo 2 sesekljana stroka česna. Ko česen porumeni, mu dodamo zamrznjeno špinačo. Solimo in popramo. Kuhamo kakšnih 10 minut, da tekočina povre. Špinačo predevamo v skledo. Ko se ohladi, ji primešamo ricotto in razžvrkljano jajce.

Krompir olupimo in ga na grobo naribamo. Nariban krompir preložimo v cedilo in ga z rokami dobro ožamemo, da odteče vsa odvečna voda. Na dno pekača položimo peki papir. Na papir kanemo nekaj olja, ki ga s pomočjo kuhinjskega čopiča razmažemo po celotni površini. Celotno površino pekača potresemo z naribanim parmezanom, nato pa po njem enakomerno porazdelimo še nariban krompir. Z dlanmi pritiskamo na krompir, da dobimo zbito ravno površino. Rahlo posolimo.

zrolana musaka recept 2

Pekač s krompirjem damo v pečico, ki smo jo predhodno segreli na 200 °C. Pečemo približno 20–25 minut, da krompir rahlo porjavi. Pekač vzamemo iz pečice. Po krompirju najprej enakomerno porazdelimo prepraženo mleto meso, čezenj pa še špinačni nadev.

zrolana musaka recept 3

Po daljši stranici vse skupaj zvijemo (»zrolamo«) v rolado. Po vrhu rolade položimo nekaj vejic svežega rožmarina. Vse skupaj potresemo s parmezanom in damo za 20 minut nazaj v pečico, v kateri smo temperaturo znižali na 180 °C.

zrolana musaka recept 4

Pekač vzamemo iz pečice. Počakamo kakšnih 10 minut, da se »zrolana« musaka ohladi, nato pa jo narežemo na približno 3 cm debele rezine.

zrolana musaka recept 5

zrolana-musaka-recept

Radoš Skrt

Radoš Skrt je ljubiteljski kuhar, popotnik in avtor treh kuharskih knjig Okusno, Okusno² in Okusno³.  Prvo knjigo Okusno (2011) je izdal v 1.500 izvodih, ponatis iz leta 2013 pa je dosegel 3.000 izvodov. Leta 2018 je izšla Okusno² pri založbi Didakta, s 100+ recepti in 565 barvnimi fotografijami. Jeseni 2023 je sledila še tretja knjiga – Okusno³.

Radoševi recepti so preprosti, a domiselni – namenjeni vsem, ki radi kuhajo doma in cenijo preverjene jedi. Poleg receptov deli kulinarične utrinke tudi na Facebook strani Okusno.


Mag. Radoš Skrt je tudi eden vodilnih slovenskih strokovnjakov za optimizacijo spletnih strani (SEO), Google Ads in Facebook oglaševanje. Svoje storitve trži prek podjetja Nasvet.com, ki že več kot 20 let pomaga slovenskim podjetjem do boljše spletne vidnosti in večje prodaje.

Je Google Partner, DIMAQ master trener ter redni predavatelj na konferencah in seminarjih s področja internetnega marketinga.

📘 Preverite reference in uspešne projekte na Nasvet.com

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shopping Cart
Scroll to Top