Špageti s česnom, oljem in čilijem – spaghetti aglio, olio e peperoncino

V Španiji imamo nogometni derbi med Realom in Barcelono, ki mu pravimo »El Clásico«. Italijanski »il classico« pa so zame špageti »aglio, olio e peperoncino«.

Sestavine za 2 osebi:
2 sveža čilija
8 strokov česna
olivno olje
2 žlici sesekljanega peteršilja
sol
200 g špagetov
1 žlica naribanega parmezana

Čilija vzdolžno prerežemo, odstranimo semena in na drobno sesekljamo.

recept_aglio-olio

V ponvi na olivnem olju na nizki temperaturi prepražimo česen in čili. Ko česen porumeni (nikakor sme porjaveti), primešamo sesekljan peteršilj in odstavimo posodo.

V osoljeni vreli vodi skuhamo testenine po navodilih na embalaži.

Precejene testenine predevamo v ponev s česnom in čilijem, izdatno zabelimo s kakovostnim olivnim oljem, potresemo s parmezanom in vse skupaj dobro premešamo.

recept-aglio-olio-peperncino

Zaznamki

Dodaj odgovor

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

top