Večina receptov za pripravo tort je precej zapletenih. Recept za sočno hruškovo torto, ki se pripravi brez moke, je temu pravo nasprotje, saj je priprava omenjene torte zelo preprosta.
Sestavine za pripravo čokoladne torte s hruškami:
- 100 g sladkorja
- 100 g masla
- 4 jajca
- 100 g nasekljane temne čokolade
- 25 g pravega kakava v prahu ali čokolade v prahu
- 80 g mletih mandljev
- 1 mala zvrhana žlička pecilnega praška
- 0,3 dl likerja amaretto
- 500 g olupljenih hrušk (lahko so tudi iz kompota)
V skledi penasto umešamo sladkor, na sobno temperaturo ogreto maslo in jajca. Dodamo čokolado, kakav, mandlje in pecilni prašek. Vse skupaj z mešalcem dobro zmešamo. Na koncu vmešamo še amaretto.
Maso prelijemo v pomaščen tortni model. Po vrhu enakomerno porazdelimo na četrtinke narezane in olupljene hruške.
Torto pečemo 45 minut v pečici, ki smo jo predhodno ogreli na 180 °C.
Pečeno torto potresemo s sladkorjem v prahu. K torti (lahko jo jemo tudi toplo) se prileže kepica vanilijevega sladoleda.