Večina receptov za pripravo tort je precej zapletenih. Recept za sočno hruškovo torto, ki se pripravi brez moke, je temu pravo nasprotje, saj je priprava omenjene torte zelo preprosta.
Sestavine za pripravo čokoladne torte s hruškami:
- 100 g sladkorja
- 100 g masla
- 4 jajca
- 100 g nasekljane temne čokolade
- 25 g pravega kakava v prahu ali čokolade v prahu
- 80 g mletih mandljev
- 1 mala zvrhana žlička pecilnega praška
- 0,3 dl likerja amaretto
- 500 g olupljenih hrušk (lahko so tudi iz kompota)
V skledi penasto umešamo sladkor, na sobno temperaturo ogreto maslo in jajca. Dodamo čokolado, kakav, mandlje in pecilni prašek. Vse skupaj z mešalcem dobro zmešamo. Na koncu vmešamo še amaretto.
Maso prelijemo v pomaščen tortni model. Po vrhu enakomerno porazdelimo na četrtinke narezane in olupljene hruške.
Torto pečemo 45 minut v pečici, ki smo jo predhodno ogreli na 180 °C.
Pečeno torto potresemo s sladkorjem v prahu. K torti (lahko jo jemo tudi toplo) se prileže kepica vanilijevega sladoleda.

Radoš Skrt je ljubiteljski kuhar, popotnik in avtor treh kuharskih knjig Okusno, Okusno² in Okusno³. Prvo knjigo Okusno (2011) je izdal v 1.500 izvodih, ponatis iz leta 2013 pa je dosegel 3.000 izvodov. Leta 2018 je izšla Okusno² pri založbi Didakta, s 100+ recepti in 565 barvnimi fotografijami. Jeseni 2023 je sledila še tretja knjiga – Okusno³.
Radoševi recepti so preprosti, a domiselni – namenjeni vsem, ki radi kuhajo doma in cenijo preverjene jedi. Poleg receptov deli kulinarične utrinke tudi na Facebook strani Okusno.
Mag. Radoš Skrt je tudi eden vodilnih slovenskih strokovnjakov za optimizacijo spletnih strani (SEO), Google Ads in Facebook oglaševanje. Svoje storitve trži prek podjetja Nasvet.com, ki že več kot 20 let pomaga slovenskim podjetjem do boljše spletne vidnosti in večje prodaje.
Je Google Partner, DIMAQ master trener ter redni predavatelj na konferencah in seminarjih s področja internetnega marketinga.