Bela polenta & toč s pršutom in šparglji

Preprosta in hitro pripravljena briška jed, ki jo lahko v poznih pomladanskih mesecih oplemenitimo s svežimi šparglji. Če so le-ti divji, še toliko bolj ohranimo primorsko prvobitnost jedi.

Sestavine za polento:
bela polenta, voda, olivno olje, maslo, parmezan, sol

Sestavine za toč:
olivno olje, maslo, šparglji, pršut, teran

bela polenta toč

  1. V osoljeni vreli vodi, ki smo ji dodali žličko olivnega olja, skuhamo polento po navodilih iz embalaže. Ko je polenta skuhana, vmešamo 2g masla in 50g parmezana.
  2. Na olivnem olju, ki smo mu dodali žlico masla, popečemo na približno 2cm narezane šparglje.
  3. Ko so špaglji pečeni, dodamo narezan pršut, ki ga na hiro popečemo.
  4. Zalijemo s teranom in počakamo, da povre približno 2/3 tekočine.

Zaznamki

Dodaj odgovor

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

top