Na tem mestu vam moram nekaj priznati. Rib ne jem. Preprosto mi ne sedejo. Ampak za ženo in otroke jih pa pripravim z veseljem.
Sestavine za 2 osebi: 2 večji oradi (lahko ju nadomestimo z brancinoma), 3 stroki česna, peteršilj,100 g črnih oliv, olivno olje, 200 g češnjevega paradižnika, rožmarin, sol, poper
Postopek priprave
Očiščeno ribo dobro osušimo s pomočjo papirnatih brisač.
Česen in peteršilj sesekljamo. Olive izkoščičimo in narežemo na polovice. Vse skupaj damo v posodico, prelijemo z olivnim oljem in dobro premešamo.
Ribo položimo na alu folijo. Trebuh napolnimo z nadevom iz oliv. Ribo potresemo s češnjevim paradižnikom, ki smo ga narezali na polovice, in s sesekljanim peteršiljem.
Vse skupaj dobro zabelimo z olivnim oljem ter začinimo z grobo mleto soljo, poprom in rožmarinom.
Ribo zavijemo v alu folijo, položimo v pekač in pečemo 30 minut pri 200 °C.