Fuži z mletim mesom in češnjevcem

Fuži so testenine, ki izvirajo iz Istre. Tam jih največkrat ponujajo še z eno lokalno specialiteto – tartufi. Se pa fuži fino podajo tudi z omako v kateri prevladuje ostro začinjeno mleto meso.

Fuži z mletim mesom in češnjevcem, sestavine: olivno olje, mlada čebula, česen, češnjevec, mleto meso, bazilika, sol, poper, čili

fuži

  1. V ponvi segrejemo olivno olje in na njem  prepražimo sesekljano čebulo. Ko postekleni, dodamo drobno narezane stroke česna in mleto meso. Pražimo tako dolgo, da se meso razpusti. Začinimo s soljo, poprom in baziliko.
  2. Med tem ko počasi kuhamo meso na šibkem ognju, zavrejemo v drugi posodi vodo.
  3. Za 30 sekund stresemo češnjeve paradižnike v vrelo vodo. Odlijemo vodo, češnjev paradižnik prelijemo z mrzlo vodo, ga olupimo in narežemo na polovičke.
  4. Češnjev paradižnik dodamo k mletemu meso, začinimo s soljo, poprom in baziliko, dolijemo 1dcl vode in na šibkem ognju huhamo še 30 minut. Pred koncem huhanja začinimo še s čilijem.
  5. Po navodilih iz emalaža skuhamo fuže, jih precedimo iz zmešamo z omako.

Zaznamki

Dodaj odgovor

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

top