Borovničeva pita
Sestavine: listnato testo, borovnice, baby piškoti, mascarpone, sladkor, jajca, vanili sladkor, sladkor v prahu
Sestavine za pripravo borovničeve pite:
1 zavitek listnatega testa
6 kom. Savoiardi oz. baby piškotov
250 g mascarpone
2 jajci
1 vanili sladkor
2 žlici sladkorja
3 dcl borovnic
2 žlički sladkorja v prahu
Naoljen pekač obložimo z na slab centimeter razvaljanim listnatim testom. Piškote nadrobimo in jih potresem po testu. Po zdrobljenih piškotih potresemo še borovnice.
Priprava jajčnega preliva
V posodici razžvrkljamo 1 jajce, 1 rumenjak, vanili sladkor in 2 žlici sladkorja. Dodamo mascarpone in vse skupaj dobro zmiksamo.
Borovnice prelijemo z jajčnim prelivom.
Pito pečemo v pečici, ki smo jo prehodno ogreli na 180 stopinj.
Iz beljaka stepemo trd sneg, ki smo mu dodali 2 žlički sladkorja v prahu.
Po 20 minutah pečenja premažemo pito z beljakovim snegom in damo peči še za 10 minut.