Borovničeva pita

Sestavine: listnato testo, borovnice, baby piškoti, mascarpone, sladkor, jajca, vanili sladkor, sladkor v prahu

Sestavine za pripravo borovničeve pite:
1 zavitek listnatega testa
6 kom. Savoiardi oz. baby piškotov
250 g mascarpone
2 jajci
1 vanili sladkor
2 žlici sladkorja
3 dcl borovnic
2 žlički sladkorja v prahu

Naoljen pekač obložimo z na slab centimeter razvaljanim listnatim testom. Piškote nadrobimo in jih potresem po testu. Po zdrobljenih piškotih potresemo še borovnice.

Priprava jajčnega preliva
V posodici razžvrkljamo 1 jajce, 1 rumenjak, vanili sladkor in 2 žlici sladkorja. Dodamo mascarpone in vse skupaj dobro zmiksamo.

Borovnice prelijemo z jajčnim prelivom.

Pito pečemo v pečici, ki smo jo prehodno ogreli na 180 stopinj.

Iz beljaka stepemo trd sneg, ki smo mu dodali 2 žlički sladkorja v prahu.

Po 20 minutah pečenja premažemo pito z beljakovim snegom in damo peči še za 10 minut.

borovniceva pita recept

Zaznamki

Dodaj odgovor

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

top