Bučkina omaka | Okusno.si

Bučkina omaka

Buče so še ena izmed jedi, ki jih v mladosti nisem maral. Verjetno jih je nekdo nekoč pripravil na tako slab način, da me jih je minilo jesti do pred nekaj leti, ko sem jih naredil po svojem okusu. In glej ga, zlomka, od takrat naprej jih jem na zelo različne načine. Tudi če jih skuha kdo drug :-).

Sestavine za bučno omako (za 2 osebi): 2 paradižnika, 1 čebula, 2 stroka česna, 300 g buče, olivno olje, sol, poper, bazilika, 0,5 dcl smetane za kuhanje, drobnjak

Kako naredimo bučke v omaki?

Paradižnik narežemo na manjše kose. Čebulo in česen sesekljamo.

Bučo olupimo, odstranimo semenje in narežemo na manjše kose.

Na vročem olju prepražimo čebulo. Ko čebula postekleni, ji dodamo sesekljan česen.

Premešamo, počakamo, da česen zadiši, nato pa dodamo koščke buč in paradižnika. Solimo, popramo ter začinimo z baziliko. Zalijemo z 1 dl vode ali jušne osnove.

Kako dolgo kuhamo bučke v omaki?

Pokrijemo posodo, zmanjšamo temperaturo in dušimo 20 min.

Tik pred koncem kuhanja dodamo smetano za kuhanje in na hitro prevremo.

Ko je bučkina omaka skuhana, jo predevamo v mešalnik in na najnižji hitrosti samo na hitro zmešamo, tako da ohrani grobo teksturo.

Bučke v omaki potresemo z drobnjakom in ponudimo.

bučkina omaka

bučkina omaka

Bučke v omaki dodatne informacije

Bučke v omaki so priljubljena jed, ki se pojavlja v različnih kuhinjah po svetu, vsaka s svojo edinstveno interpretacijo. Bučke so priljubljena sestavina sredozemske kulinarike. V vsaki kuhinji so bučke v omaki pripravljene na drugačen način, odvisno od lokalnih sestavin in kulinaričnih tradicij. Na primer, v Italiji so bučke pogosto kuhane v paradižnikovi omaki z zelišči, medtem ko v indijski kuhinji lahko najdemo bučke v bogatih, začinjenih curry omakah.

Zaznamki

Ste že naročili našo novo kuharsko knjigo Okusno³?

Ob nakupu knjige vam podarimo brezplačno poštnino!
100+ receptov, 280 strani, 580+ fotografij, trda vezava

Dodaj odgovor

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

top