Grattini s piščancem in zelenjavo

Ribana kaša me vedno spomni na babico. Kot mulc sem jo vedno rad opazoval, kako je pripravljala testo, ga naribala in potem ribano kašo sušila na kuhinjskem prtu. In še danes ne morem pozabiti okusa njene nedeljske goveje juhe, v katero je zakuhala svojo kašo. Božansko! Grattini so nekakšna italijanska verzija ribane kaše in jih lahko uporabimo tudi kako drugače kot samo za jušne zakuhe. Tu je ena varianta. Preberite si recept za “Grattini s piščancem in zelenjavo”.

Sestavine:
grattini, olivno olje, mlada čebula, česen, bučke, paprika, por, korenček, piščančje meso, sol, poper, bazilika

grattini

  1. V ponvi segrejemo olivno olje in na njem prepražimo sesekljano čebulo. Ko postekleni, dodamo drobno narezane stroke česna in narezano piščančje meso.
  2. Meso na hitro popečemo, nakar dodamo narezan korenček, por, bučke in papriko.
  3. Začinimo in vse skupaj pražimo še 10 minut.
  4. V drugi posodi zavrejemo zelenjavno osnovo v kateri skuhamo grattine.
  5. Ko so grattini skuhani, jih precedimo invmešamo v zelenjavno omako s piščancem.

Zaznamki

Dodaj odgovor

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

top