Haloška gibanica

Haloška gibanica

Sestavine za testo:

250 g namenske moke za kvašeno testo, 20 g kvasa, žlicka soli, 2 žlici sladkorja, 2 jajci, 20 g masla, 1,5dcl mleka

Nadev:
300g skute, 1dcl kisle smetane, 2 jajci, 70 g sladkorja, 40 g poparjenega pšenicnega zdroba

Preliv:
1 dcl kisle smetane, 1 jajce, 2 žlički sladkorja

haloška gibanica

  • V moko dodamo sol in premešamo. Nato dodamo kvas, sladkor, jajca, maslo in mleko. Vse skupaj mesimo vsaj 5 minut, da dobimo srednje mehko, prožno testo. Testo damo v naoljeno skledo in pustimo v toplem prostoru vzhajati približno 1 uro oziroma tako dolgo da testo naraste na dvojno velikost.
  • Med vzhajanjem testa pripravimo nadev. Zmešamo skuto, kislo smetano, jajca ter poparjen pšenični zdrob.
  • Vzhajano testo razvaljamo v obliki kroga na približno 1,5 cm debeline. Testo položimo v pomaščen okrogel pekač. Robove testa privihamo navzgor.
  • Testo prelijemo s prelivom, ki smo ga pripravili iz kisle smetane, jajca in sladkorja.
  • Pečemo približno 30 minut v pečici, ki smo jo predhodno ogreli na 180 ºC.

haloška pogača

gibanica

pogača

haloška pogača

Zaznamki

1 komentar

  • Moram priznati,da je zadeva zelo dobra .Moti me le to,da ni navedena količina tekočine s katero se popari zdrob

Dodaj odgovor

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

top