Jajčna omleta s šparglji

Sestavine za 2 osebi:
4 jajca, 0.5 dcl vode, 200g špargljev, sol, poper, 2 žlici parmezana

omleta šparglji

Navodila za pripravo:

  • V ponev vlijemo žlico olivnega olja in na srednje močni temperaturi pečemo šparglje približno 2-3 minute.
  • V primeru, ko nimamo mladih in svežih špargljev, je priporočljivo na hitro pokuhati šparglje v osoljeni vreli vodi.Po 3 minutah kuhanja damo šparglje iz vode in jih osušimo na papirnati brisači. Nato jih popečemo po zgornjem postopku.
  • Razžvrkljamo štiri jajca, 0,5 dcl vode in 2 žlici sveže naribanega parmezana. Začinimo s soljo in poprom.
  • Mešanico prelijemo čez šparglje in prekrijemo ponev s pokrovko. Pečemo približno 1 minuto, nato obrnemo omleto in pečemo še 1 minuto da se na obeh straneh zlatorjavo zapeče.

Zaznamki

Dodaj odgovor

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

top