Na popotovanjih s svojo družino redkokdaj poprimem za kuhalnico, saj raje preizkušamo lokalne specialitete. Včasih naredim tudi kakšno izjemo, kot je npr. tale na spodnji sliki, ki je nastala med prvomajskimi počitnicami v Lombardiji.
Sestavine za 2 osebi:
olivno olje, 1 šalotka, 2 stroka česna, 10 dag pršuta, 2 rumenjaka, 1dcl sladke smetane, 2 žlici parmezana, sol, poper
Navodila za pripravo:
- V osoljeni vreli vodi skuhamo testenine. Za dolžino kuhanja upoštevajte navodila na embalaži.
- Medtem ko se testenine kuhajo, prepražimo na olivnem olju drobno narezano šalotko. Ko začne šalotka narahlo rumeneti, dodamo v ponev 2 drobno narezana stroka česna, na grobo narezan pršut in na približno 2 cm dolge kose narezane šparglje. Na srednje močni temperaturi pečemo šparglje približno 2-3 minute.
- V primeru, ko nimamo mladih in svežih špargljev, je priporočljivo na hitro pokuhati šparglje v osoljeni vreli vodi.Po 3 minutah kuhanja damo šparglje iz vode in jih osušimo na papirnati brisači. Nato jih popečemo po zgornjem postopku.
- V posebni posodi razvžrkljamo 2 rumenjaka, 1 dcl smetane in 2 žlici parmezana.
- Mešanico prelijemo čez šparglje, zmanjšamo temperaturo na minimum in pokuhamo še kakšno minutko, da se mešanica zgosti. Pri tem pazimo, da ne zavre.
- Omako zmešamo s testeninami in potresemo s sveže naribanim parmezanom.
naredila po svojem okusu,vendar sem se v osnovi držala recepta. poskusite ,nebo vam žal! odlično