Testenine s šparglji in pršutom

Na popotovanjih s svojo družino redkokdaj poprimem za kuhalnico, saj raje preizkušamo lokalne specialitete. Včasih naredim tudi kakšno izjemo, kot je npr. tale na spodnji sliki, ki je nastala med prvomajskimi počitnicami v Lombardiji.

Sestavine za 2 osebi:
olivno olje, 1 šalotka, 2 stroka česna, 10 dag pršuta, 2 rumenjaka, 1dcl sladke smetane, 2 žlici parmezana, sol, poper

šparglji testenine

Navodila za pripravo:

  • V osoljeni vreli vodi skuhamo testenine. Za dolžino kuhanja upoštevajte navodila na embalaži.
  • Medtem ko se testenine kuhajo, prepražimo na olivnem olju drobno narezano šalotko. Ko začne šalotka narahlo rumeneti, dodamo v ponev 2 drobno narezana stroka česna, na grobo narezan pršut in na približno 2 cm dolge kose narezane šparglje. Na srednje močni temperaturi pečemo šparglje približno 2-3 minute.
  • V primeru, ko nimamo mladih in svežih špargljev, je priporočljivo na hitro pokuhati šparglje v osoljeni vreli vodi.Po 3 minutah kuhanja damo šparglje iz vode in jih osušimo na papirnati brisači. Nato jih popečemo po zgornjem postopku.
  • V posebni posodi razvžrkljamo 2 rumenjaka, 1 dcl smetane in 2 žlici parmezana.
  • Mešanico prelijemo čez šparglje, zmanjšamo temperaturo na minimum in pokuhamo še kakšno minutko, da se mešanica zgosti. Pri tem pazimo, da ne zavre.
  • Omako zmešamo s testeninami in potresemo s sveže naribanim parmezanom.

Zaznamki

1 komentar

  • nejc&brigita /

    naredila po svojem okusu,vendar sem se v osnovi držala recepta. poskusite ,nebo vam žal! odlično

Dodaj odgovor

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

top