Špargljev quiche
Sestavine za testo:
150 g moke, 75 g masla, 0,5dcl hladne vode, mala žlička soli
Sestavine za preliv:
4 jajca, 1 dcl sladke smetane, 1dcl mleka, 200g špargljev, 100g pancete, 2 žlici parmezana, 100g sira, sol, poper
Priprava testa
V skledi z rokami zmešamo moko, sol in na koščke narezano maslo. Mešamo tako dolgo, da dobimo drobljivo testo. Postopoma začnemo dodajati vodo. Dobro premešamo in pregnetemo da nastane kompaktna kepa testa. Testo zavijemo v plastično folijo in ga za 30 minut postavimo v hladilnik.
Pekač za pite premažemo z maslom. Testo razvaljamo v obliki kroga, ki mora biti malce večji od pekača za pite, saj moramo testo na obodu pekača zavihati navzgor, da dobimo vsaj 2-3 cm visok rob in položimo v pekač.
Priprava preliva
V posodi stepemo jajca. Med mešanjem dolijemo mleko in sladko smetano. Solimo. Dodamo na koške narezane šparglje in panceto (lahko tudi kuhan pršut) ter nariban sir. Pripravljeno jajčno zmes vlijemo na testo v pekaču.
Pečico ogrejemo na 190°C. Pečemo cca. 40 minut oziroma tako dolgo dokler ni nadev trd in zlato zapečen.

Radoš Skrt je ljubiteljski kuhar, popotnik in avtor treh kuharskih knjig Okusno, Okusno² in Okusno³. Prvo knjigo Okusno (2011) je izdal v 1.500 izvodih, ponatis iz leta 2013 pa je dosegel 3.000 izvodov. Leta 2018 je izšla Okusno² pri založbi Didakta, s 100+ recepti in 565 barvnimi fotografijami. Jeseni 2023 je sledila še tretja knjiga – Okusno³.
Radoševi recepti so preprosti, a domiselni – namenjeni vsem, ki radi kuhajo doma in cenijo preverjene jedi. Poleg receptov deli kulinarične utrinke tudi na Facebook strani Okusno.
Mag. Radoš Skrt je tudi eden vodilnih slovenskih strokovnjakov za optimizacijo spletnih strani (SEO), Google Ads in Facebook oglaševanje. Svoje storitve trži prek podjetja Nasvet.com, ki že več kot 20 let pomaga slovenskim podjetjem do boljše spletne vidnosti in večje prodaje.
Je Google Partner, DIMAQ master trener ter redni predavatelj na konferencah in seminarjih s področja internetnega marketinga.