Velikonočni hot-dog | Okusno.si

Velikonočni hot-dog

Kruh, klobase, hren in jajca so poleg šunke in potice nekakšna stalnica velikonočnih pojedin. Zakaj ne bi klasični repertoar nekoliko popestrili in naredili slovenske velikonočne verzije hot-doga?

Sestavine za testo:
moka, voda, kvas, olje sol

Sestavine za nadev 1:
kranjska klobasa, gorčica, jajce, hren, smetana

Sestavine za nadev 2:
kranjska klobasa, gorcica, kuhano jajce, hren

hot dog


Po receptu za kruh pripravimo testo za kruh. Upoštevamo vse korake
do konca prvega vzhajanja.

Vzhajano testo položimo na pomokano površino, dobro premesimo, nato pa razvaljamo na 1 cm debeline. Testo razrežemo na približno 12 x 20 cm velike pravokotnike.

Dodamo nadev (glej navodila za pripravo spodaj). Oblikujemo štručko v obliki hot-doga, jo položimo na naoljen pekač in pustimo vzhajati še približno 30 minut.

Pečemo približno 25 minut pri 220 °C.

NADEV 1
Izrezan del testa premažemo s prelivom, ki ga naredimo tako, da zmešamo jajce, hren in smetano. Na sredino položimo kuhano kranjsko klobaso. Primemo rob testa, ga poveznemo čez klobaso in stisnemo skupaj z drugo stranjo.

NADEV 2
Izrezan del testa premažemo z gorčico in dobro potresemo z nadevom, ki ga pripravimo iz naribanega trdo kuhanega jajca in naribanega svežega hrena. Na sredino testa položimo kuhano kranjsko klobaso. Primemo rob testa, ga poveznemo čez klobaso in stisnemo skupaj z drugo stranjo.

Zaznamki

Dodaj odgovor

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

top