Jagenjček v taginu - Kuharski recepti - Okusno.si

Jagenjček v taginu

Sestavine za jagenjčka v taginu (za 4 osebe):

  • 1 kg jagnjetine brez kosti
  • 500 g čebule
  • 4 stroki česna
  • oljčno olje
  • 100 g suhih sliv
  • 1 žlička rdeče paprike
  • ½ žličke kumine v prahu
  • sol, poper
  • 2 cimetovi palčki
  • 1 žlica akacijevega medu
  • 200 g paradižnikove pulpe
  • 4 dl jušne osnove
  • mandljevi lističi
  • svež koriander ali peteršilj

Sestavine za marinado:
sol, poper, kurkuma, ingver, mleta rdeča paprika, česen v prahu, oljčno olje

Kako pripravo jagnjetino v taginu?

Meso očistimo in mu porežemo odvečno maščobo. Narežemo ga na manjše kose. Začinimo s soljo, poprom, ingverjem, kurkumo, česnom v prahu in mleto papriko. Prilijemo nekaj oljčnega olja, nato pa vse skupaj dobro premešamo. Meso v zaprti skledi čez noč mariniramo v hladilniku.

V naoljeni vroči ponvi prepražimo na lističe narezano čebulo in sesekljan česen. Ko čebula porumeni, jo odstavimo. Ponev očistimo, prilijemo nekaj olja in na hitro popečemo meso.  Najbolje v dveh rundah, saj se bo meso sicer v ponvi začelo dušiti. Popečeno meso začinimo s soljo, poprom, mleto papriko in kumino.

V ponev dodamo prepraženo čebulo, izkoščičene suhe slive, ki smo jih narezali na četrtine, in cimetovi palčki. Prilijemo jušno osnovo in paradižnikov pulpo. Dodamo še akacijev med in vse skupaj dobro premešamo. Pokrijemo s pokrovom in pečemo 2,5 ure v pečici, ki smo jo segreli na 160 °C.

Jed potresemo s praženimi mandljevimi lističi, sezamovi semeni in sesekljanim koriandrom ali peteršiljem. Ponudimo s pita kruhom (glej recept na strani https://www.okusno.si/pita-kruh/) ali kuskusom.

jagenjček po maroško

jagnjetina-tagine-maroko

 

Radoš Skrt

Radoš Skrt je ljubiteljski kuhar, popotnik in avtor treh kuharskih knjig Okusno, Okusno² in Okusno³.  Prvo knjigo Okusno (2011) je izdal v 1.500 izvodih, ponatis iz leta 2013 pa je dosegel 3.000 izvodov. Leta 2018 je izšla Okusno² pri založbi Didakta, s 100+ recepti in 565 barvnimi fotografijami. Jeseni 2023 je sledila še tretja knjiga – Okusno³.

Radoševi recepti so preprosti, a domiselni – namenjeni vsem, ki radi kuhajo doma in cenijo preverjene jedi. Poleg receptov deli kulinarične utrinke tudi na Facebook strani Okusno.

Mag. Radoš Skrt je tudi eden vodilnih slovenskih strokovnjakov za optimizacijo spletnih strani (SEO), Google Ads in Facebook oglaševanje. Svoje storitve trži prek podjetja Nasvet.com, ki že več kot 20 let pomaga slovenskim podjetjem do boljše spletne vidnosti in večje prodaje.

Je Google Partner, DIMAQ master trener ter redni predavatelj na konferencah in seminarjih s področja internetnega marketinga.

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shopping Cart
Scroll to Top