Oglejte si preprost in okusen recept za kremno juho iz hokaido buče s popečenimi bučnimi semeni.
Sestavine za pripravo juhe iz hokaido buče (za 4 osebe):
1 hokaido buča (približno 1 kg)
1 velika čebula
3 stroki česna
800 ml zelenjavne jušne osnove (ali vode)
100 ml sladke smetane za kuhanje
2 žlici oljčnega olja
ščepec muškatnega oreščka
1/2 žličke mletega ingverja
sol in poper po okusu
lovorjev list
2 žlici bučnih semen
1 žlica bučnega olja (za dekoracijo, po želji)
Postopek priprave juhe iz hokaido buče
Hokaido bučo operite, prerežite na polovico, odstranite semena in jo narežite na kocke (lupine ni treba odstraniti, saj je užitna in se med kuhanjem zmehča).

Čebulo in česen drobno sesekljajte.
V večjem loncu segrejte oljčno olje. Na njem na srednjem ognju popražite čebulo, da postane zlato rumena. Dodajte česen in pražite še približno 1 minuto, da zadiši.
Dodajte narezane koščke hokaido buče ter ingver v prahu in med mešanjem pražite 2-3 minute.
Prilijte zelenjavno jušno osnovo. Solite in poprajte po okusu. Dodajte še muškatni orešček in lovorjev lsit. Zavrite, nato zmanjšajte temperaturo in kuhajte približno 30 minut, dokler se buča ne zmehča.
Juho odstavite z ognja, odstranite lovorjev list, nato pa jo s paličnim mešalnikom zmiksajte v gladko kremno teksturo. Vmešajte sladko smetano. Če je juha pregosta, dodajte malo vode ali jušne osnove.

Kako postrežemo juhe iz hokaido buče?
Na suhi ponvi segrejte na grobo zdrobljena bučna semena. Počasi jih pražite na srednjem ognju, dokler rahlo ne porjavijo.
Juho servirajte v sklede, na vrh dodajte nekaj popečenih bučnih semen in po želji pokapajte z bučnim oljem za bogatejši okus.
Predlagamo, da si ogledate še 2 recepta za pripravo bučnih juh in sicer: