Segedin | Okusno.si

Segedin

Sestavine za pripravo segedina:

  • 1kg kislega zelja
  • 700 g svinjskega mesa (plečka)
  • olje
  • 500 g čebule (4 srednje veliki kosi)
  • 3 stroki česna
  • sol, poper,
  • 2 žlički rdeče paprike
  • 2 lovorjeva lista
  • 1 žlica paradižnikove mezge
  • 1/ žličke kumine v prahu
  • cela poprova zrna

Kako naredimo segedin golaž?

sestavine-segedin-golaz

Meso na kuhinjski deski razrežemo na tanke trakce. Zelje dobro speremo pod tekočo vodo, da ni prekislo

V večjem loncu na olju prepražimo sesekljano čebulo in česen. Ko čebula postekleni, dodamo na trakce narezano meso. Med praženjem večkrat premešamo. Pražimo tako dolgo, da se meso malce zapeče. Dodamo 2 žlički rdeče paprike in premešamo. Počakamo dobro minuto, da paprika zadiši, nakar dodamo v lonec oprano in odcejeno zelje.

Kako začinimo segedin golaž?

Začinimo s soljo, poprom, lovorjevim listom, poprovimi zrni in kumino v prahu.  Prilijemo približno 7 dcl vode. Zaželeno  je, da so vse sestavine pokrite s tekočino.

Kako dolgo kuhamo segedin golaž?

Posodo pokrijemo s pokrovko in na nizki temperaturi dušimo segedin približno 60 minut.

recept-za-segedin-GOLAZ

Če je segedin preredek, ga lahko zgostimo s podmetom iz moke, ki ga naredimo 10 minut pred koncem kuhanja in sicer tako, da v kozarcu dobro zmešamo 1 zvrhano žličko moke in 0,5 dcl vode. Podmet nato počasi med mešanjem vlijemo v segedin. Pri nizki temperaturi kuhamo segedin še 10 minut, da se omaka lepo zgosti.

Kako postrežemo segedin golaž?

Segedin postrežemo s krompirjem v kosih ali s pire krompirjem.

kako-se-naredi-segedin

segedin recept

Zaznamki

1 komentar

  • Čudi me, da ni odziva na vaše recepte. Večina je dobrih in ta je eden izmed njih.

Dodaj odgovor

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

top