Segedin | Okusno.si

Segedin

Sestavine za pripravo segedina:

  • 1kg kislega zelja
  • 700 g svinjskega mesa (plečka)
  • olje
  • 500 g čebule (4 srednje veliki kosi)
  • 3 stroki česna
  • sol, poper,
  • 2 žlički rdeče paprike
  • 2 lovorjeva lista
  • 1 žlica paradižnikove mezge
  • 1/ žličke kumine v prahu
  • cela poprova zrna

Kako naredimo segedin golaž?

sestavine-segedin-golaz

Meso na kuhinjski deski razrežemo na tanke trakce. Zelje dobro speremo pod tekočo vodo, da ni prekislo

V večjem loncu na olju prepražimo sesekljano čebulo in česen. Ko čebula postekleni, dodamo na trakce narezano meso. Med praženjem večkrat premešamo. Pražimo tako dolgo, da se meso malce zapeče. Dodamo 2 žlički rdeče paprike in premešamo. Počakamo dobro minuto, da paprika zadiši, nakar dodamo v lonec oprano in odcejeno zelje.

Kako začinimo segedin golaž?

Začinimo s soljo, poprom, lovorjevim listom, poprovimi zrni in kumino v prahu.  Prilijemo približno 7 dcl vode. Zaželeno  je, da so vse sestavine pokrite s tekočino.

Kako dolgo kuhamo segedin golaž?

Posodo pokrijemo s pokrovko in na nizki temperaturi dušimo segedin približno 60 minut.

recept-za-segedin-GOLAZ

Če je segedin preredek, ga lahko zgostimo s podmetom iz moke, ki ga naredimo 10 minut pred koncem kuhanja in sicer tako, da v kozarcu dobro zmešamo 1 zvrhano žličko moke in 0,5 dcl vode. Podmet nato počasi med mešanjem vlijemo v segedin. Pri nizki temperaturi kuhamo segedin še 10 minut, da se omaka lepo zgosti.

Kako postrežemo segedin golaž?

Segedin postrežemo s krompirjem v kosih ali s pire krompirjem.

kako-se-naredi-segedin

segedin recept

Zaznamki

Dodaj odgovor

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

top