Kuskus s piščancem in zelenjavo
stavine za 3 osebe:
- 250 g kuskusa
- 2 korenčka
- 2 čebuli
- 1 por
- 2 bučki
- 400 g piščančjega fileja
- olivno olje
- sol
- svetla sojina omaka
Postopek priprave
V ponvi na olivnem olju popečemo na koščke narezanega piščanca. Popramo in solimo po okusu. Pečene koščke preložimo v posodo.
Čebulo razrežemo na večje koščke. Por razpolovimo po dolžini in ga prečno razrežemo na manjše koščke.
Korenček razpolovimo po dolžini in ga prečno razrežemo na tanke rezine.
Bučko vzdolžno razpolovimo. S pomočjo žličke izdolbemo sredico s semeni. Prečno jo razrežemo na koščke.
Na olivnem olju na hitro popečemo vsako zelenjavo posebej, ki jo samo na rahlo posolimo.
Ko je vsa zelenjava popečena jo skupaj s piščančjimi koščki predevamo nazaj v posodo. Prilijemo nekaj žlic sojine omake in 1dcl vode. Pokrijemo s pokovko in dušimo 2 minuti.
Po navodilih iz embalaže skuhamo kuskus. Če se le da, v jušni osnovi, saj bo precej okusnejši kot če ga skuhamo zgolj v osoljeni vodi.
Kuskus zmešamo z zelenjavo in piščancem. Vmešamo še nekaj dobrega olivnega olja.