Kisla repa

Tipična slovenska jed, ki jo jemo predvsem v zimskih mesecih. Običajno jo ponudim s krompirjem in pečeno pečenico ali pa s krvavico.

Sestavine:
1 čebula
2 stroka česna
olje ali mast
1 žlička sladke paprike v prahu
1 žlička moke
500 g kisle repe
1 lovorjev list
sol
poper
2 žlici ocvirkov

Če je repa, ki smo jo kupili, prekisla, jo damo v posodo, zalijemo z vodo in segrevamo do vretja. Ko voda zavre, odstavimo posodo, odlijemo vodo in repo pod tekočo vodo dobro speremo.

V ponvi na olju prepražimo sesekljano čebulo. Ko čebula postekleni, ji dodamo še sesekljan česen. Mešamo in pražimo še toliko časa, da česen nekoliko porumeni.

Dodamo žličko rdeče paprike in žličko moke. Premešamo in na hitro popražimo. Dodamo kislo repo in zalijemo z 2 dl mlačne vode. Solimo in popramo po okusu ter dodamo lovorjev list. Pokrijemo posodo in pri nizki temperaturi kuhamo 30 minut. Vmes repo večkrat premešamo in po potrebi dolijemo še nekaj vode.

Repo zabelimo z ocvirki, ki smo jih popekli v ponvi.

recept kisla repa

kisla repa in krvavice

kisla repa, pire krompir in krvavice

Zaznamki

Dodaj odgovor

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

top