Kraljeve kozice v česnovi omaki - Kuharski recepti - Okusno.si

Kraljeve kozice v česnovi omaki

Kozice v česnovi omaki so res odlična jed. Sladka aroma po kozicah in česnu se odlično poda k bogatemu okusu šerija, ki skupaj z oljčnim oljem in maslom ustvari odlično omako za pomakanje popečenega kruha.

Če kupimo repke kozic v lupini, moramo lupine odstraniti. Svetujem vam, da jih ne zavržete, temveč jih v izdatni meri oljčnega olja počasi popečete skupaj z grobo narezanim česnom. Vse skupaj precedite in dobili boste aromatizirano olje, ki ga lahko uporabite v spodaj opisanem receptu.

Sestavine:
500 g repkov kraljevih kozic oz. 400 g olupljenih repkov
sol, poper
1 žlička dimljene paprike
1 čili
6 strokov česna
0,5 dl oljčnega olja
1 dl šerija ali drugega sladkega vina
30 g masla
peteršilj
1 bageta

Kako pripravimo kraljeve kozice v česnovi omaki?

Repkom odstranimo lupino. S papirnato brisačo jih narahlo pobrišemo in osušimo. Rahlo jih solimo ter začinimo s poprom in dimljeno papriko.

kraljeve kozice King's prawn
Kraljeve kozice – King’s prawns

Čili po dolžini razpolovimo, mu z noževo konico odstranimo semena, nato pa ga na drobno sesekljamo. Olupimo česen in ga narežemo na tanke lističe.

V ponvi segrejemo olje. Dodamo česen in čili ter vse skupaj pražimo na srednji temperaturi.

česnova omaka

Ko česen rahlo porumeni (ne sme porjaveti), v ponev dodamo olupljene repke kraljevih kozic. Povišamo temperaturo in repke popečemo z obeh strani (po dobro minuto na vsaki strani).

repki česnova omaka
kozice v česnovi omaki

Prilijemo vino. Ko polovica vina izpari, odstavimo posodo. Vmešamo maslo in sesekljan peteršilj.

Postrežemo s popečenim kruhom.

kraljeve kozice
kraljeve kozice v česnovi omaki

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top