Popečene bučke na domačem kruhu - Kuharski recepti - Okusno.si

Popečene bučke na domačem kruhu

Sestavine: 1 bučka, olivno olje, sol, poper, parmezan, kruh

Bučko prerežemo po dolžini na 2 dela. Z žličko izdolbemo sredico s semeni. Prečno jo narežemo na tanke rezine.

V segreto ponev vlijemo nekaj kapljic olivnega olja na katerem popečemo bučke. Pečemo samo toliko bučk naenkrat kolikor jih lahko pokrije površino ponve. Če bo v ponvi preveč bučk, se nam bodo pričele dušiti.

Med peko jih večkrat premešamo. Solimo in popramo po okusu. Ko so pečene, jih potresemo z naribanim parmezanom.

V pečici ali v opekaču kruha popečemo rezine kruha.

Po kruhu polijemo nekaj kapljic dobrega olivnega olja, nakar po površini porazdelimo popečene bučke.

popečene bučke na kruhu
popečene bučke na kruhu

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top