Kruh s popečenimi bučkami

Sestavine: 1 bučka, olivno olje, sol, poper, parmezan, kruh

Bučko prerežemo po dolžini na 2 dela. Z žličko izdolbemo sredico s semeni. Prečno jo narežemo na tanke rezine.

V segreto ponev vlijemo nekaj kapljic olivnega olja na katerem popečemo bučke. Pečemo samo toliko bučk naenkrat kolikor jih lahko pokrije površino ponve. Če bo v ponvi preveč bučk, se nam bodo pričele dušiti.

Med peko jih večkrat premešamo. Solimo in popramo po okusu. Ko so pečene, jih potresemo z naribanim parmezanom.

V pečici ali v opekaču kruha popečemo rezine kruha.

Po kruhu polijemo nekaj kapljic dobrega olivnega olja, nakar po površini porazdelimo popečene bučke.

Zaznamki

Dodaj odgovor

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

top