Kumare s krompirjem | Kuharski recepti - Okusno.si

Kumare s krompirjem

Kumar s krompirjem sem se kot mulc na široko izogibal, zdaj pa jih imam zelo rad. Očitno se okus z leti zelo spreminja :-). S kisom ne gre pretiravati, če ima kdo rad bolj kislo varianto, je najboljše, da si jed dokisa sam.

Sestavine za tople kumare s krompirjem (za 2 osebi): 2 kumari, 4 srednje veliki krompirji, olje, 1 čebula, 3 stroki česna, sol, poper, vinski kis

Kako se naredijo tople kumare s krompirjem?

  1. Kumare olupimo in naribamo na lističe.
  2. V osoljeni vodi skuhamo olupljeni in na kose narezani krompir.
  3. V ponvi segrejemo olje in prepražimo sesekljano čebulo. Ko čebula postekleni (ne sme porjaveti) dodamo česen in kumare ter pražimo tako dolgo, da voda od kumar izpari.
  4. Ko je krompir skuhan, ga odcedimo in pretlačimo.
  5. Pretlačen krompir dodamo kumaram.
  6. Začinimo s soljo in poprom ter žlico ali dvema vinskega kisa.
tople kumare s krompirjem
tople kumare s krompirjem

Tople kumare s krompirjem

Topla jed iz kumar in krompirja je preprosta, a okusna kombinacija, ki združuje dve zelo različni sestavini v harmonično celoto. Kumare, običajno znane kot sestavina hladnih solat, se v tej jedi preobrazijo, ko jih kuhamo ali dušimo, kar jim daje mehkejšo teksturo in bolj nežen okus. Krompir, s svojo kremasto in bogato teksturo, služi kot odlična osnova in dopolnjuje kumare. Jed se pogosto začini z zelišči, kot sta koper in peteršilj, ter z dodatkom čebule in česna za večjo globino okusa. Ta jed je lahko odlična lahka večerja ali priloga k glavnim jedem, še posebej priljubljena pa je v vegetarijanskih in veganskih kuhinjah. Zaradi svoje preprostosti in svežih sestavin je topla kumara s krompirjem odlična izbira za zdrav in hranljiv obrok.

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top