Kupite čim večji kos piščančjega fileja in ga res na tanko potolčite. Tako boste dobili večjo površino za nanos nadeva, lažje ga boste zvili in vse skupaj po res izgledalo kot rolada, ko ga boste razrezali in servirali na krožnik.
Sestavine:
piščančja prsa (file), blitva ali špinača, ricotta, parmezan, belo vino, sol, poper, muškatni orešček, piščančja osnova, sladka smetana
- Piščančja prsa stolčemo na približno 0,5 cm debeline.
- Premažemo jih z nadevom, ki smo ga naredili iz sesekljane bitve, ricotte in parmezana ter začinili s soljo, poprom in muškatnim oreščkom.
- Meso zvijemo v roladico.
- Meso narahlo pomokamo in popečemo na olivnem olju, ki smo mu dodali česen in rožmarin.
- Ko so roladice popečene z vseh strani, jih zalijemo z 1 dcl belega vina.
- Ko izpari 2/3 vina, dodamo še 0,5 dcl piščančje osnove. Na šibkem ognju kuhamo še 10 minut.
- Tik pred koncem kuhanja dodamo še žlico ali dve sladke smetane.

Radoš Skrt je ljubiteljski kuhar, popotnik in avtor treh kuharskih knjig Okusno, Okusno² in Okusno³. Prvo knjigo Okusno (2011) je izdal v 1.500 izvodih, ponatis iz leta 2013 pa je dosegel 3.000 izvodov. Leta 2018 je izšla Okusno² pri založbi Didakta, s 100+ recepti in 565 barvnimi fotografijami. Jeseni 2023 je sledila še tretja knjiga – Okusno³.
Radoševi recepti so preprosti, a domiselni – namenjeni vsem, ki radi kuhajo doma in cenijo preverjene jedi. Poleg receptov deli kulinarične utrinke tudi na Facebook strani Okusno.
Mag. Radoš Skrt je tudi eden vodilnih slovenskih strokovnjakov za optimizacijo spletnih strani (SEO), Google Ads in Facebook oglaševanje. Svoje storitve trži prek podjetja Nasvet.com, ki že več kot 20 let pomaga slovenskim podjetjem do boljše spletne vidnosti in večje prodaje.
Je Google Partner, DIMAQ master trener ter redni predavatelj na konferencah in seminarjih s področja internetnega marketinga.