Kupite čim večji kos piščančjega fileja in ga res na tanko potolčite. Tako boste dobili večjo površino za nanos nadeva, lažje ga boste zvili in vse skupaj po res izgledalo kot rolada, ko ga boste razrezali in servirali na krožnik.
Sestavine:
piščančja prsa (file), blitva ali špinača, ricotta, parmezan, belo vino, sol, poper, muškatni orešček, piščančja osnova, sladka smetana
- Piščančja prsa stolčemo na približno 0,5 cm debeline.
- Premažemo jih z nadevom, ki smo ga naredili iz sesekljane bitve, ricotte in parmezana ter začinili s soljo, poprom in muškatnim oreščkom.
- Meso zvijemo v roladico.
- Meso narahlo pomokamo in popečemo na olivnem olju, ki smo mu dodali česen in rožmarin.
- Ko so roladice popečene z vseh strani, jih zalijemo z 1 dcl belega vina.
- Ko izpari 2/3 vina, dodamo še 0,5 dcl piščančje osnove. Na šibkem ognju kuhamo še 10 minut.
- Tik pred koncem kuhanja dodamo še žlico ali dve sladke smetane.