Mangovega štrudlja se lahko lotimo na 2 načina in sicer da kupimo vlečeno testo v trgovini ali pa si ga naredimo sami.
Sestavine za vlečeno testo:
- 250 g bele moke
- 150 ml vode
- 2 žlici olja in še nekaj za premaz
- pol žličke soli
- moka za posip
Celoten postopek za pripravo vlečenega testa je objavljen na https://www.okusno.si/vleceno-testo-za-strudelj/.
Sestavine za nadev:
- 300 g na majhne koščke narezanega manga
- 250 g mascarponeja
- 1 jajce
- 2 žlici rjavega sladkorja
- + 1 žlica masla za premaz
- + sladkor v prahu za posip
Mango olupimo in na drobno narežemo.
V skledi s pomočjo ročnega mešalnika zmiksamo mascarpone, jajce in sladkor.
3/4 površine testo, ki smo ga razvlekli na pomokani površini, premažemo s kremo in potresemo z narezanim mangom.
Zavitek zvijemo in položimo v pekač, ki smo ga obložili s peki papirjem. Po vrhu ga premažemo z maslom, ki smo ga raztopili v ponvi.
Kako dolgo pečemo mangov štrudelj?
Mangov štrudelj pečemo približno 35 minut v pečici, ki smo jo predhodno ogreli na 180 stopinj. Ko je pečen, ga vzamemo iz pečice in pustimo v pekaču vsaj 15 minut, da se nekoliko ogladi. Predno ga postrežemo, ga potresemo s sladkorjem v prahu.