Mangov štrudelj | Okusno.si

Mangov štrudelj

Mangovega štrudlja se lahko lotimo na 2 načina in sicer da kupimo vlečeno testo v trgovini ali pa si ga naredimo sami.

Sestavine za vlečeno testo:

  • 250 g bele moke
  • 150 ml vode
  • 2 žlici olja in še nekaj za premaz
  • pol žličke soli
  • moka za posip

Celoten postopek za pripravo vlečenega testa je objavljen na https://www.okusno.si/vleceno-testo-za-strudelj/.

Sestavine za nadev:

  • 300 g na majhne koščke narezanega manga
  • 250 g mascarponeja
  • 1 jajce
  • 2 žlici rjavega sladkorja
  • + 1 žlica masla za premaz
  • + sladkor v prahu za posip

Mango olupimo in na drobno narežemo.

V skledi s pomočjo ročnega mešalnika zmiksamo mascarpone, jajce in sladkor.

3/4 površine testo, ki smo ga razvlekli na pomokani površini, premažemo s kremo in potresemo z narezanim mangom.

mangov štrudelj recept

Zavitek zvijemo in položimo v pekač, ki smo ga obložili s peki papirjem. Po vrhu ga premažemo z maslom, ki smo ga raztopili v ponvi.

Kako dolgo pečemo mangov štrudelj?

Mangov štrudelj pečemo približno 35 minut v pečici, ki smo jo predhodno ogreli na 180 stopinj. Ko je pečen, ga vzamemo iz pečice in pustimo v pekaču vsaj 15 minut, da se nekoliko ogladi. Predno ga postrežemo, ga potresemo s sladkorjem v prahu.

Zaznamki

Ste že naročili našo novo kuharsko knjigo Okusno³?

Ob nakupu knjige vam podarimo brezplačno poštnino!
100+ receptov, 280 strani, 580+ fotografij, trda vezava

Dodaj odgovor

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

top