Skutini njoki z mladim grahom, panceto in pecorinom

Tako kot pri rižotah in testeninah lahko tudi pri pripravi njokov izživljamo svojo kuharsko ustvarjalnost s pripravo raznovrstnih različic, v katere najpogosteje vključujemo različno zelenjavo, meso ali sire.

Sestavine:
300 g zmrznjenega mladega graha
sol
100 g pancete
olivno olje
50 g sira pecorino
poper
500 g njokov s skuto

Grah stresemo v široko posodo. Prilijemo ravno toliko vode, da je grah pokrit (največ 2 dl). Dodamo pol žličke soli in kuhamo pri nizki temperaturi 10 minut.

Panceto razrežemo na manjše kose. V ponev kanemo nekaj kapljic olivnega olja. Pri nizki temperaturi popečemo panceto.

Dodamo skuhan grah (skupaj z vodo, v kateri se je kuhal) in pest naribanega pecorina. Povišamo temperaturo in mešamo tako dolgo, da se voda in pecorino povežeta v omako. Solimo in popramo po okusu.

Njoke skuhamo v osoljeni vodi po navodilih na embalaži. Nato jih precedimo in zmešamo z omako.

njoki-panceta-grah

Zaznamki

Dodaj odgovor

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

top