Špageti s pecorinom in črnim poprom – Spaghetti Cacio e Pepe | Okusno.si

Špageti s pecorinom in črnim poprom – Spaghetti Cacio e Pepe

Leta 2018 nas je zapustila oseba, ki smo jo občudovali številni ljubitelji kulinarike po vsem svetu. Anthony Bourdain, hvala, da si nam odpiral svet in da smo lahko prek tvojih oddaj na zanimiv način s kulinarične perspektive spoznavali različne kulture, države, kraje in ljudi. Hvala ti tudi za čudovito kulinarično potepanje po Rimu, za katerega sem se odločil po tvojih priporočilih v oddaji No Reservations. Z družino smo med drugim obedovali v isti gostilni, kot si ti, kjer smo tudi mi jedli znamenite romanske testenine s poprom in pecorinom. Tole je zate, Tony.

Sestavine za 2 osebi:
250 g špagetov
2 žlički sveže zdrobljenega črnega popra
0,5 dl olivnega olja
80 g pecorina
40 g masla
3 dl vode, v kateri so se kuhali špageti

Špagete damo kuhati v dobro osoljeno vrelo vodo. Minuto, preden so kuhani al dente, jih precedimo in pri tem prihranimo vsaj 3 dl vode, v kateri so se kuhali.

V ponvi približno minuto segrevamo zdrobljeni poper, da se nekoliko prepraži. Prilijemo 0,5 dl olivnega olja in pri nizki temperaturi pražimo poper še 1 minuto. Odstavimo posodo. V ponev dodamo maslo, precejene špagete in prilijemo tekočino, v kateri so se kuhali špageti. Vse skupaj dobro premešamo.

Ponev damo nazaj na štedilnik, dodamo nariban pecorino in med neprestanim mešanjem pri nizki temperaturi kuhamo še eno minuto, da se vse sestavine lepo povežejo v kremno omako.

Serviramo v krožnike. Po špagetih potrosimo še nekaj popra in pecorina.

spageti-cacio-e-pepe-recept

Zaznamki

Ste že naročili našo novo kuharsko knjigo Okusno³?

Ob nakupu knjige vam podarimo brezplačno poštnino!
100+ receptov, 280 strani, 580+ fotografij, trda vezava

Dodaj odgovor

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

top