Široki rezanci z bučkami in vongolami | Kuharski recepti - Okusno.si

Široki rezanci z bučkami in vongolami

Vas zanima, kdaj sem začel jesti školjke? Pozno, veliko prepozno! Pa še to zaradi tega, ker smo maja 2016 na goriškem praznovali Rokovo fantovščino v gostilni, kjer so stregli samo morsko hrano. Ker ne maram rib, mi ni preostalo drugega, kot da si naročim testenine z vongolami. In moram priznati, bil sem navdušen.

Sestavine za 4 osebe:
4 manjše bučke
olivno olje
sol
poper
6 strokov česna
700 g vongol
3 dl belega vina
1 žlica sesekljanega peteršilja
1 žlica masla
500 g širokih rezancev

Kako pripravimo vongole?

Bučkam odrežemo konce, jih vzdolžno razpolovimo in nato prečno nasekljamo na tanke rezine.

Bučke popečemo v ponvi na olivnem olju. Solimo in popramo jih po okusu. Ko so pečene, jih predevamo v skledico.

V večji posodi na olivnem olju pri nizki temperaturi prepražimo česen. Ko porumeni, dodamo školjke (vongole). Povišamo temperaturo in kuhamo 2 minuti, da školjke spustijo vodo in se začno odpirati. Školjk ne mešamo s kuhalnico, ampak tako, da z obema rokama primemo posodo in jo pretresemo.

V posodo prilijemo vino. Počakamo, da vino zavre, kuhamo 1 minuto, nato pa zmanjšamo temperaturo, pokrijemo posodo s pokrovko in kuhamo še 5 minut.

Pred koncem kuhanja dodamo nasekljan peteršilj in večjo žlico masla. Pretresemo posodo in počakamo, da se maslo raztopi.

vongole-recept

Testenine skuhamo v osoljeni vodi po navodilih na embalaži. Ko so kuhane al dente, jih precedimo (kozarec vode, v kateri so se kuhale, nujno prihranimo) in predevamo v posodo s školjkami. Prilijemo približno 1 dl vode, v kateri so se kuhale testenine, in vse skupaj dobro premešamo.

testenine z bučkami in vongolami
testenine z bučkami in vongolami

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top