Skuhana cvetača, ki je zabeljena z drobtinami, je nekakšna klasika. Če vam je cvetača všeč, potem verjamem, da boste navdušeni tudi nad tem receptom, pri katerem pa se cvetače ne kuha, temveč peče, namesto drobtin pa uporabimo česen in dimljeno papriko.
Sestavine za pripravo pečene cvetače:
750 g cvetače
40 ml oljčnega olja
4 stroki česna
1 žlička mlete dimljene paprike
sol
peteršilj
Kako se naredi pečena cvetača?
Cvetačo očistimo, jo razpolovimo in narežemo na približno 1 cm debele rezine.
V skledici zmešamo oljčno olje, sesekljan česen in dimljeno papriko.
Cvetačo razporedimo po pekaču, ki smo ga obložili s peki papirjem. Narezano cvetačo solimo ter prelijemo z marinado, ki jo s pomočjo kuhinjskega čopiča enakomerno porazdelimo po narezani cvetači.
Kako dolgo pečemo cvetačo?
Cvetačo pečemo 35 minut v pečici, ki smo jo predhodno segreli na 180 °C. Pečeno cvetačo potresemo s sesekljanim peteršiljem.