Pečena cvetača z dimljeno papriko - Kuharski recepti - Okusno.si

Pečena cvetača z dimljeno papriko

Skuhana cvetača, ki je zabeljena z drobtinami, je nekakšna klasika. Če vam je cvetača všeč, potem verjamem, da boste navdušeni tudi nad tem receptom, pri katerem pa se cvetače ne kuha, temveč peče, namesto drobtin pa uporabimo česen in dimljeno papriko.

Sestavine za pripravo pečene cvetače:
750 g cvetače
40 ml oljčnega olja
4 stroki česna
1 žlička mlete dimljene paprike
sol
peteršilj

Kako se naredi pečena cvetača?

Cvetačo očistimo, jo razpolovimo in narežemo na približno 1 cm debele rezine.

V skledici zmešamo oljčno olje, sesekljan česen in dimljeno papriko.

Cvetačo razporedimo po pekaču, ki smo ga obložili s peki papirjem. Narezano cvetačo solimo ter prelijemo z marinado, ki jo s pomočjo kuhinjskega čopiča enakomerno porazdelimo po narezani cvetači.

cvetača se prelije z marinado
cvetača se prelije z marinado

Kako dolgo pečemo cvetačo?

Cvetačo pečemo 35 minut v pečici, ki smo jo predhodno segreli na 180 °C. Pečeno cvetačo potresemo s sesekljanim peteršiljem.

pečena cvetača
pečena cvetača

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top