Polnjena piščančja stegna - Kuharski recepti - Okusno.si

Polnjena piščančja stegna

Namesto da bi uporabili celega piščanca in njegovo notranjost nadevali s kruhovim nadevom, si bomo morali za pripravo tega recepta vzeti malce več časa in tudi potrpežljivosti, ki jo bomo še kako potrebovali, ko bomo delali žepke na piščančjih stegnih. Ampak, hej, ne rečejo na kmetih zaman, da brez potu ni medu!

Sestavine za 4 osebe:
8 kosov piščančjih stegen s kožo
sol, poper
2 žlici gorčice (40 g)
1 žlica akacijevega medu (20 g)
½ žlice limoninega soka
2 žlici oljčnega olja

Sestavine za kruhov nadev:
250 g belega kruha
250 g čebule
oljčno olje
1,5 dl mleka
2 jajci
1 žlica sesekljanega peteršilja

Kako pripravimo polnjena piščančja stegna?

Uporabimo večje kose piščančjih stegen, ki jih začinimo s soljo in poprom. V kozarčku zmešamo gorčico, med, limonin sok in oljčno olje ter s to mešanico premažemo meso. Meso naj se marinira vsaj pol ure.

Z ostrim nožem zarežemo med kožo in mesom, nato pa gremo s prsti v notranjost, da odmaknemo kožo in naredimo žepke, ki jih bomo napolnili s kruhovim nadevom.

Kako pripravimo kruhov nadev?

Dan ali dva star kruh narežemo na manjše kocke (približno 1 cm), ki jih nato predevamo v skledo.

Čebulo olupimo in sesekljamo. V ponvi jo na oljčnem olju med stalnim mešanjem počasi pražimo do zlatorjave barve.

sestavine-kruhov-nadev
sestavine za kruhov nadev

Čez kruhove kocke prelijemo mlačno mleko, primešamo razžvrkljani jajci, sesekljan peteršilj in praženo čebulo. Solimo in popramo. Vse skupaj dobro premešamo, da se sestavine med seboj lepo povežejo.

Kruhov nadev nadevamo v žepke piščančjih stegen, ki smo jih naredili med kožo in mesom.

kako-napolnimo-piscanca

Kako dolgo pečemo polnjena piščančja stegna?

V naoljen pekač položimo kose piščanca, in sicer tako, da so obrnjeni s kožo navzgor.

polnjena-stegna

Pečemo 40 minut v pečici, ki smo jo predhodno segreli na 180 °C. Nato povišamo temperaturo na 220 °C in meso pečemo še kakšnih 15 minut, da dobi zlatorjavo barvo.

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top