Čičerikin namaz – humus - Kuharski recepti - Okusno.si

Čičerikin namaz – humus

Doma se nikakor ne moremo zediniti, ali nam je bilo lepše na potovanju po Maroku ali Jordaniji, vsekakor pa se strinjamo, da se iz teh držav ne smete vrniti, ne da bi vsaj enkrat poskusili humus. Gre za priljubljen bližnjevzhodni namaz iz čičerike, tahinija, oljčnega olja, limoninega soka in začimb, kot sta česen in kumina. Največkrat se postreže s pita kruhom, lahko pa se uporablja tudi kot namaz za sendviče ali kot pomaka za surovo zelenjavo. Humus lahko pripravite vnaprej, saj ga lahko v zaprti posodici v hladilniku hranite vsaj 5 dni.

Sestavine za humus:
220-240 g čičerike iz pločevinke
30 g tahini paste
2 stroka česna
2 žlici limoninega soka
0,5 dl oljčnega olja
½ žličke soli
mleta rdeča paprika
peteršilj

Kako naredimo čičerikin namaz humus?

V multipraktiku zmiksamo čičeriko, tahini, česen, limonin sok, oljčno olje in sol. Dobiti moramo gladko in mazljivo kremo. Če je humus pregost, mu v majhnih količinah dodajamo vodo, dokler ne dosežemo želene gostote.

Humus postrežemo v skledici. Zabelimo ga z brizgom oljčnega olja ter potresemo z mleto papriko, kumino ali peteršiljem.

Humus postrežemo s pita kruhom, zelenjavo ali krekerji za pomakanje.

humus
Čičerikin namaz – humus

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top