Pečena prosena kaša z jabolki - Kuharski recepti - Okusno.si

Pečena prosena kaša z jabolki

Sestavine za pečeno proseno kašo z jabolki

  • 5 dcl mleka
  • 1 vanili sladkor
  • 1 ščep soli
  • 1 žlica sladkorja
  • 200 g prosene kaše
  • 4 večja jabolka (cca. 700 g)
  • 2 žlici kisle smetane
  • 2 žlički meda
  • cimet
  • 3 jajca
  • 2 žlici sladkorja

Kako pripravimo proseno kašo?

V skledo prelijemo mleko. Dodamo vanili sladkor, ščep soli in žlico sladkorja. Ko mleko zavre, dodamo oprano proseno kašo. Na šibkem gnju jo kuhamo 15 minut. Vmes večkrat premešamo.

Posodo odstavimo in počakamo, da se kaša ohladi.

Jabolka olupimo in na grobo naribamo. Polovico jabolka narežemo na priblžno 0,5cm debele rezine, ki jih bomo kasneje razporedili po vrhu kaše.

Jajca ločimo na rumenjake in beljake.
Rumenjake dobro zmiskamo skupaj z žlico sladkorja.

Beljaka skupaj z žlico sladkorja stepemo v trd sneg.

V ohlajeno kašo vmešamo 2 žlici kisle smetane, jabolka, 2 žlički medu in zmiksane rumenjake. Začinimo s cimetom. Dodamo beljakov sneg in vse skupaj narahlo premešamo.

Kako dolgo pečemo proseno kašo z jabolki?

Zmes prelijemo v pekač, ki smo ga namastili z maslom.

Proseno kašo z jabolki pečemo 40 minut v pečici, ki smo jo ogreli na 190 stopinj.

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shopping Cart
Scroll to Top