Sestavine za pečeno proseno kašo z mangom:
- 400 ml kokosovega mleka
- 1 dcl mleka
- 1 vanili sladkor
- 1 ščep soli
- 3 žlice sladkorja
- 1/2 žlice kokosovega sladkorja
- 200 g prosene kaše
- 2 kosa manga, po cca. 400 g
- 2 žlici kisle smetane
- 3 jajca
V posodo zlijemo kokosovo in navadno mleko. Dodamo vanili sladkor, ščep soli in 1 žlico sladkorja. Tik predno mleko zavre, zmanjšamo temperaturo in dodamo oprano proseno kašo. Proseno kašo kuhamo 15 minut. Vmes jo večkrat premešamo.
Posodo odstavimo in počakamo, da se kaša ohladi.
Mango olupimo in narežemo na manjše kocke. Potrebujemo 500 g narezanega manga.
Jajca ločimo na rumenjake in beljake. Beljake skupaj z 1 žlico sladkorja stepemo v trd sneg. Rumenjake in 1 žlico navadnega sladkorja ter pol žlice kokosovega sladkorja z ročnim mešalnikom penasto vmešamo.
V ohlajeno kašo vmešamo 2 žlici kisle smetane, narezan mango in zmiksane rumenjake. Dodamo beljakov sneg in vse skupaj narahlo premešamo.
Zmes prelijemo v pekač, ki smo ga namastili z maslom.
Kašo pečemo 40 minut v pečici, ki smo jo ogreli na 190 stopinj.