Ribji file v mošnjičku | Okusno.si

Ribji file v mošnjičku

Pri ribi v mošnjičku gre za način priprave, pri katerem se ribe pečejo v zaprtem mošnjičku, narejenega iz papirja za peko ali pa aluminijaste folije. Ker je mošnjiček z ribo in ostalimi sestavinami med peko zaprt, se v notranjosti zadrži para, ki ribo skuha in jo ohrani sočno. Ribe, pripravljene po tem postopku, so običajno začinjene z zelišči, limoninim sokom in maslom, lahko pa vključujejo tudi zelenjavo, npr. paradižnik, čebulo in papriko. Mošnjiček z ribo odpremo šele za kuhinjsko mizo in s tem jedi damo nek poseben pridih čarobnosti. Ribo postrežemo s sokovi, zelišči in zelenjavo, ki se je kuhala z njo.

Sestavine za za ribji file v mošnjičku (za 2 osebi):
2 srednje veliki ribi (brancin ali orada), 60 g rdeče čebule, 60 g češnjevega paradižnika, 60 g paprike, 70 g bučk, 60 g jajčevca, sol, 2 stroka česna, rožmarin, peteršilj, 4 žlice belega vina, oljčno olje

ribji-file-recept

Kako pripravimo ribji file v mošnjičku?

Ribo očistimo (odstranimo ji glavo in plavuti), vzdolžno prerežemo na polovico ter ji odstranimo kosti in koščice.

Čebulo, paradižnik, papriko, bučke in jajčevec narežemo na manjše koščke.

Dva ribja fileja položimo v rahlo namaščen peki papir in ju posolimo. Po vrhu filejev razporedimo polovico narezane zelenjave in polovico sesekljanega česna. Prelijemo z eno ali dvema žlicama belega vina. Čez zelenjavo položimo še vejico svežega rožmarina in vse skupaj še enkrat solimo.

Peki papir zložimo v mošnjiček. Na vrhu ga dobro zavežemo, da med peko ne bo uhajala para. Postopek ponovimo še s filejema druge ribe.

Ribo pečemo 20 minut v pečici, ki smo jo ogreli na 200 °C. Nato povišamo temperaturo in fileje pečemo še 10 minut pri 220 °C.

Zaznamki

Ste že naročili našo novo kuharsko knjigo Okusno³?

Ob nakupu knjige vam podarimo brezplačno poštnino!
100+ receptov, 280 strani, 580+ fotografij, trda vezava

Dodaj odgovor

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

top