Rižota s kozicami in bučkami

Tako kot se pršut lepo ujema s šparglji, se kozice lepo ujemajo z bučkami. Harmonija okusov, ki jo dajo spodaj navedene sestavine je res božanska.

Sestavine za pripravo rižote s kozicami in bučkami:
čebula, česen, olivno olje, riž, kozice, bučke, maslo, parmezan, češnjevec, belo vino, mediteranske začimbe, ribja osnova

rižota kozice

  1. V ponvi segrejemo olivno olje in na njem prepražimo sesekljano čebulo (ne sme porjaveti).
  2. Dodamo riž in počakamo, da postekleni.
  3. Zalijemo z 1dcl vina
  4. Ko se vino vpije, začnemo zalivati z ribjo osnovo, ki mora biti vroča, saj ne smemo dopustiti, da se tekočina v kateri se kuha riž ohladi.
  5. Po 10 minutah kuhanja dodamo kozice, ki smo jih pripravili po spodaj opisanem postopku.
  6. Kuhamo še približno 5 minut. Ko je riž, skuhan dodamo nekaj kosmičev masla in 2 veliki žlici naribanega parmezana. Vse skupaj dobro premešamo in postrežemo.

Omaka s kozicami

  1. V ponvi segrejemo olivno olje in na njem  skupaj z grobo narezanim česnom prepražimo na tanke kolobarje narezane bučke in repke kozic, ki smo jim odstranili lupino.
  2. Zalijemo z belim vinom in počakamo, da ga polovica povre.
  3. Dodamo olupljenje češnjeve paradižnike (najlažje jih boste olupili če jih boste dali za 1 minuto kuhati v  vrelo vodo), ki jih narežemo na polovičke.
  4. Kuhamo 10 minut.

Zaznamki

Dodaj odgovor

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

top