Sataraš | Okusno.si

Sataraš

Sestavine za pripravo sataraša 2 osebi: olje, 1 večja čebula (cca. 160g), 2 papriki (cca 220 g), 2 paradižnika (cca. 350 g), 4 jajca, sol, poper, peteršilj


sataraš sestavine

Kako naredimo sataraš?

Čebulo olupimo in drobno sesekljamo.

Paprike vzdolžno prerežemo, odstranimo semenje in narežemo na manjše koščke.

Paradižnike razrežemo na polovico, jim odstranimo semenje in razrežemo na manjše koščke.

V vročo ponev prilijemo nekaj olja na katerem prepražimo sesekljano čebulo. Ko čebula postekleni, dodamo papriko. Med občasnim mešanjem pražimo kakšne 3 minute.

Dodamo narezane paradižnike in pražimo še kakšne 3 minute.

Jajca ubijemo v skledico in jih z vilicami razžvrkljamo.

Ko v ponvi izhlapi vsa voda, ki jo je oddala zelenjava, vmešamo razžvrkljana jajca. Solimo in popramo. Ko jajca zakrknjeno, primešamo še sesekljan peteršilj.

Sataraš postrežemo s svežim domačim kruhom.

Zaznamki

Dodaj odgovor

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

top