Kot verjetno že veste, je sataraš jed iz dušenega narezanega paradižnika, paprike in čebule. Še posebej v poletnih mesecih je ta jed zelo priljubljena, saj gre za hitro pripravljen obrok, ki ga je obvezno postreči s svežim kruhom.
Sestavine za pripravo sataraša 2 osebi: olje, 1 večja čebula (cca. 160g), 2 papriki (cca 220 g), 2 paradižnika (cca. 350 g), 4 jajca, sol, poper, peteršilj
Kako naredimo sataraš?
Čebulo olupimo in drobno sesekljamo.
Paprike vzdolžno prerežemo, odstranimo semenje in narežemo na manjše koščke.
Paradižnike razrežemo na polovico, jim odstranimo semenje in razrežemo na manjše koščke.
V vročo ponev prilijemo nekaj olja na katerem prepražimo sesekljano čebulo. Ko čebula postekleni, dodamo papriko. Med občasnim mešanjem pražimo kakšne 3 minute.
Dodamo narezane paradižnike in pražimo še kakšne 3 minute.
Jajca ubijemo v skledico in jih z vilicami razžvrkljamo.
Ko v ponvi izhlapi vsa voda, ki jo je oddala zelenjava, vmešamo razžvrkljana jajca. Solimo in popramo. Ko jajca zakrknjeno, primešamo še sesekljan peteršilj.
Sataraš postrežemo s svežim domačim kruhom.