Sataraš
Sestavine za 2 osebi: olje, 1 večja čebula (cca. 160g), 2 papriki (cca 220 g), 2 paradižnika (cca. 350 g), 4 jajca, sol, poper, peteršilj
Čebulo olupimo in drobno sesekljamo.
Paprike vzdolžno prerežemo, odstranimo semenje in narežemo na manjše koščke.
Paradižnike razrežemo na polovico, jim odstranimo semenje in razrežemo na manjše koščke.
V vročo ponev prilijemo nekaj olja na katerem prepražimo sesekljano čebulo. Ko čebula postekleni, dodamo papriko. Med občasnim mešanjem pražimo kakšne 3 minute.
Dodamo narezane paradižnike in pražimo še kakšne 3 minute.
Jajca ubijemo v skledico in jih z vilicami razžvrkljamo.
Ko v ponvi izhlapi vsa voda, ki jo je oddala zelenjava, vmešamo razžvrkljana jajca. Solimo in popramo. Ko jajca zakrknjeno, primešamo še sesekljan peteršilj.
Sataraš postrežemo s svežim domačim kruhom.