Da ne boste slučajno mislili, da jemo pri nas doma takšne gromozanske sendviče :-). So bili pa odlična malica ob Črnem jezeru na Pohorju, kjer sem moral nahraniti 14 lačnih ust.
solata
pečenka
pečena paprika
pečenkin sok
francoska štruca
kumare
paradižnik
jajca
skutin namaz z zelišči
mozzarella
olivno olje
sol
francoska štruca
olivno olje
bučke
melancana
olimski sir za žar
sol
parmezan
francoska štruca
SENDVIČ 1
V pečici spečemo pečenko. Ko je ohlajena, jo narežemo na tanke rezine.
Francosko štruco prerežemo po dolžini ter jo obložimo z opranimi in posušenimi listi hrustljave solate. Liste prekrijemo z rezinami pečenke. Nanje položimo na tanke trakove narezano pečeno papriko. Recept za pripravo pečene paprike si lahko preberete na strani 190.
Z drugo polovico štruce, ki jo pokapljamo s pečenkinim sokom, zapremo sendvič. Štruco zavijemo v folijo za živila. Počakamo vsaj 10 minut, preden jo razrežemo na poljubno velike kose.
SENDVIČ 2
Kumaro narežemo na tanke kolobarje. Paradižnik narežemo na približno 0,5 cm debele rezine. V vreli vodi 10 minut kuhamo jajca, saj morajo biti trdo kuhana. Nato jih olupimo in narežemo na rezine.
Francosko štruco prerežemo po dolžini ter jo premažemo s skutinim namazom. Obložimo jo s kumaricami, paradižnikom, jajci in rezinami mozzarelle. Posolimo in pokapljamo z olivnim oljem. Z drugo polovico štruce zapremo sendvič, ki ga nato zavijemo v folijo za živila. Počakamo vsaj 10 minut, preden razrežemo sendvič na poljubno
velike kose.
SENDVIČ 3
Na olivnem olju popečemo na kolobarje narezane bučke. Melancano narežemo na 1 cm debele rezine, ki jih na obeh straneh posolimo. Rezine razporedimo po cedilu in počakamo približno 20 minut, da
spustijo grenko tekočino, nato jih operemo pod tekočo vodo in posušimo. Narežemo jih na približno 1 cm velike kocke in na hitro opečemo na olivnem olju. Sir za žar narežemo na rezine in pečemo na olivnem olju.
Pečene bučke, melancane in sir preložimo v skledo, posolimo, zabelimo z olivnim oljem in dobro premešamo. Pustimo počivati 10 minut. Tako pripravljen nadev za sendvič enakomerno, skupaj s tekočino, porazdelimo po polovici francoske štruce. Vse skupaj dobro potresemo s parmezanom in prekrijemo z drugo polovico štruce. Štruco zavijemo v folijo za živila. Počakamo vsaj 10 minut, preden jo razrežemo na poljubno velike kose.

Radoš Skrt je ljubiteljski kuhar, popotnik in avtor treh kuharskih knjig Okusno, Okusno² in Okusno³. Prvo knjigo Okusno (2011) je izdal v 1.500 izvodih, ponatis iz leta 2013 pa je dosegel 3.000 izvodov. Leta 2018 je izšla Okusno² pri založbi Didakta, s 100+ recepti in 565 barvnimi fotografijami. Jeseni 2023 je sledila še tretja knjiga – Okusno³.
Radoševi recepti so preprosti, a domiselni – namenjeni vsem, ki radi kuhajo doma in cenijo preverjene jedi. Poleg receptov deli kulinarične utrinke tudi na Facebook strani Okusno.
Mag. Radoš Skrt je tudi eden vodilnih slovenskih strokovnjakov za optimizacijo spletnih strani (SEO), Google Ads in Facebook oglaševanje. Svoje storitve trži prek podjetja Nasvet.com, ki že več kot 20 let pomaga slovenskim podjetjem do boljše spletne vidnosti in večje prodaje.
Je Google Partner, DIMAQ master trener ter redni predavatelj na konferencah in seminarjih s področja internetnega marketinga.