Svinjska ribica s šampinjoni | Okusno.si

Svinjska ribica s šampinjoni

Če ne zaupate lastnim gobarskim sposobnostim ali pa dvomite v užitnost gob, ki vam jih je prinesel sosed, si pripravite omako s šampinjoni. Za še večje razvajanje brbončic pa lahko namesto šampinjonov uporabite tudi jurčke ali lisičke.

Sestavine za svinjsko ribico s šampinjoni (za 2 osebi):
300 g svinjske ribice, sol, poper, olje, 1 čebula, 2 stroka česna, 200 g šampinjonov, timijan, 1 dcl belega vina, 1 žlica kisle smetane, peteršilj

Postopek priprave

Meso začinimo s soljo in poprom ter ga na vročem olju na hitro popečemo z obeh strani. Meso zavijemo v alu folijo in ga damo za nekaj minut počivati.

V posodo, kjer smo pekli meso, dolijemo po potrebi še malo olja in prepražimo sesekljano čebulo. Ko čebula postekleni, ji dodamo sesekljan česen in šampinjone, ki smo jih narezali na približno 0,5 cm debele rezine. Začinimo s soljo, poprom in timijanom.

Pražimo kakšno minutko, nato pa zalijemo z vinom. Ko izpari slaba polovica vina, dodamo kislo smetano, ki smo jo predhodno zmešali s tremi žlicami vode.

Dobro premešamo in počakamo, da omaka zavre. Dodamo meso, ki je počivalo v alu foliji, in na šibkem ognju kuhamo še 10 minut.

Tik pred koncem kuhanja dodamo sesekljan peteršilj.

Svinjsko ribico s šampinjoni ponudimo s širokimi rezanci ali s pečenim krompirjem.

Zaznamki

Dodaj odgovor

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

top