Tatarski biftek

Zame sta dva bistvena pogoja za pripravo dobrega tatarca ta, da ga naredimo iz najbolj kvalitetnega mesa (pljučni file) in da mesa ne zmeljemo v električnem sekljalniku, ampak ga tolčemo in režemo. Vse ostalo – sestavine in količine, pa je pri tatarcu stvar okusa.

Sestavine za tatarski biftek: pljučna, čebula, feferon, čili, kapre, kumarice, olivno olje, tabasco, kečap, majoneza, sol, poper, gorčica, konjak

tatarski biftek

Priprava:

  • 400g pljučne narežemo na tanke rezine, ki jih nato razrežemo na drobne koščke.
  • Meso nato stolčemo s kladivom, da se razpade. Meso tolčemo in obračamo tako dolgo, da dobimo fino gladko maso.
  • Dodamo šilce konjaka in 3 žlice olivnega olja ter dobro premešamo.
  • Na drobno narežemo:  1 čebulo, 1 žličko kaper, 2 mali kisli kumarici, 2 polpekoča feferona. Vse skupaj vmešamo v maso.
  • Dodamo 1 žličko gorčice, 2 žlički majoneze in 2 žlički kečapa.
  • Po okusu začinimo s soljo, poprom in tabascom. ž
  • Vse skupaj dobro premešamo z roko, da se meso lepo prepoji z vsemi sestavinami, ki smo jih dodali.

Dober tek!

Zaznamki

Dodaj odgovor

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

top