Tatarski biftek

Zame sta dva bistvena pogoja za pripravo dobrega tatarca ta, da ga naredimo iz najbolj kvalitetnega mesa (pljučni file) in da mesa ne zmeljemo v električnem sekljalniku, ampak ga tolčemo in režemo. Vse ostalo – sestavine in količine, pa je pri tatarcu stvar okusa.

Sestavine za tatarski biftek (za 4 osebe): 400 g pljučnega fileja, 0,3 dcl konjaka, 3 žlice olivnega olja, 1 žlica sesekljane šalotke ali čebule, 1 žlička kaper, 2 vloženi srednje veliki kisli kumarici, 2 (pol)pekoča feferona, 1 žlička gorčice, 1 žlica majoneze, 1 žlica kečapa, sol, poper, čili v prahu, tabasco

Kako se naredi tatarski biftek?

Meso z ostrim nožem narežemo na tanke rezine, ki jih nato res na drobno nasekljamo.

Meso nato tolčemo s kuhinjskim kladivom, tako dolgo da dokončno razpade in da ga lahko povežemo v fino gladko maso.

Dodamo šilce konjaka in 3 žlice olivnega olja ter dobro premešamo. Čim bolj na drobno sesekljamo: čebulo, kapre, kisle kumarice in polpekoče feferone, ki jim predhodno odstranimo semenje. Vse skupaj vmešamo v maso.

Dodamo gorčico, majonezo in kečap. Po okusu začinimo s soljo, poprom, čilijem in tabascom.

Vse skupaj dobro premešamo z roko, da se meso lepo prepoji z vsemi sestavinami, ki smo jih dodali.

Tatarski biftek se še posebej prileže s toastom ali s popečenimi kruhki.

 

Zaznamki

Dodaj odgovor

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

top