Špinačni rezanci s puranom in brstičnim ohrovtom - Kuharski recepti - Okusno.si

Špinačni rezanci s puranom in brstičnim ohrovtom

Ohrovt in špinača skupaj na istem krožniku? V spodnjem receptu se prav lepo dopolnjujeta.

Sestavine za 2 osebi: olivno olje, 200 g puranjega fileja, sol, poper, 2 stroka česna, 1 dcl belega vina, 300 g brstičnega ohrovta, 1 žlica drobtin, 300 g špinačnih rezancev, parmezan

Postopek priprave

Na olivnem olju na hitro popečemo na trakove narezan puranji file. Posolimo in popramo. Dodamo na drobno sesekljan česen in počakamo da česen zadiši.

Dolijemo vino, zmanjšamo temperaturo in pustimo narahlo vreti 1 minuto.

Dodamo brstični ohrovt in dolijemo 2 dcl vode ali jušne osnove. Pokrijemo posodo in na zmerni temperaturi kuhamo 12 minut.

Tik pred koncem kuhanja vmešamo žlico drobtin. Premešamo in počakamo, da se jed zgosti.

Omako prelijemo čez špinačne rezance, ki smo jih po navodilih z embalaže skuhali v osoljeni vodi.

Vse skupaj dobro premešamo. Izdatno potresemo s parmezanom in postrežemo.

rezanci ohrovt puran

Radoš Skrt

Radoš Skrt je ljubiteljski kuhar, popotnik in avtor treh kuharskih knjig Okusno, Okusno² in Okusno³.  Prvo knjigo Okusno (2011) je izdal v 1.500 izvodih, ponatis iz leta 2013 pa je dosegel 3.000 izvodov. Leta 2018 je izšla Okusno² pri založbi Didakta, s 100+ recepti in 565 barvnimi fotografijami. Jeseni 2023 je sledila še tretja knjiga – Okusno³.

Radoševi recepti so preprosti, a domiselni – namenjeni vsem, ki radi kuhajo doma in cenijo preverjene jedi. Poleg receptov deli kulinarične utrinke tudi na Facebook strani Okusno.


Mag. Radoš Skrt je tudi eden vodilnih slovenskih strokovnjakov za optimizacijo spletnih strani (SEO), Google Ads in Facebook oglaševanje. Svoje storitve trži prek podjetja Nasvet.com, ki že več kot 20 let pomaga slovenskim podjetjem do boljše spletne vidnosti in večje prodaje.

Je Google Partner, DIMAQ master trener ter redni predavatelj na konferencah in seminarjih s področja internetnega marketinga.

📘 Preverite reference in uspešne projekte na Nasvet.com

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shopping Cart
Scroll to Top