Ohrovt in špinača skupaj na istem krožniku? V spodnjem receptu se prav lepo dopolnjujeta.
Sestavine za 2 osebi: olivno olje, 200 g puranjega fileja, sol, poper, 2 stroka česna, 1 dcl belega vina, 300 g brstičnega ohrovta, 1 žlica drobtin, 300 g špinačnih rezancev, parmezan
Postopek priprave
Na olivnem olju na hitro popečemo na trakove narezan puranji file. Posolimo in popramo. Dodamo na drobno sesekljan česen in počakamo da česen zadiši.
Dolijemo vino, zmanjšamo temperaturo in pustimo narahlo vreti 1 minuto.
Dodamo brstični ohrovt in dolijemo 2 dcl vode ali jušne osnove. Pokrijemo posodo in na zmerni temperaturi kuhamo 12 minut.
Tik pred koncem kuhanja vmešamo žlico drobtin. Premešamo in počakamo, da se jed zgosti.
Omako prelijemo čez špinačne rezance, ki smo jih po navodilih z embalaže skuhali v osoljeni vodi.
Vse skupaj dobro premešamo. Izdatno potresemo s parmezanom in postrežemo.