Testo za njoke | Okusno.si

Testo za njoke

Priprava rahlih njokov ni tako preprosta, kot se zdi na prvi pogled. Pomembno je, da ne uporabite razmočenega krompirja in da ne pretiravate s količino moke.

Sestavine za testo:
800 g krompirja
200 g ostre moke
1 jajce
½ žličke soli

Krompir operemo in skuhamo v vreli vodi do mehkega. Čas kuhanja je odvisen od vrste in od velikosti krompirja. Ko gre noževa konica gladko skozi krompir, pomeni, da se je dovolj dolgo kuhal.

Krompir precedimo in počakamo nekaj minut, da se toliko ohladi, da ga lahko olupimo. Še topel krompir pretlačimo. Preložimo ga na delovno površino in na sredi naredimo jamico, v katero damo razžvrkljano jajce in sol. Z rokami vmešamo jajce v krompir in dodajamo moko. Na hitro zgnetemo testo, da bodo njoki čim bolj rahli. Če je testo preveč lepljivo, dodamo še nekoliko moke. Vsekakor pa upoštevajte, da so trdi in preveč kompaktni njoki rezultat predolgega gnetenja in prevelike količine dodane moke.

kako naredimo njoke

Testo razdelimo na več delov. Vsak del testa razvaljamo v svaljek premera približno 1,5 cm. Z ostrim nožem razrežemo svaljek na približno 2 cm dolge njoke.

testo za njoke

Njoke skuhamo v osoljeni vreli vodi. Ko priplavajo na površje, so kuhani.

kako-skuhamo-njoke

Zaznamki

Dodaj odgovor

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

top