Zelenjavni polpeti iz prosene kaše | Okusno.si

Zelenjavni polpeti iz prosene kaše

Polpeti iz prosene kaše so okusna in zdrava alternativa tradicionalnim polpetom iz žit. Prav tako so odlična izbira za vegetarijance in tudi za tiste, ki ne smejo uživati glutena. S tem receptom lahko pripravite okusen, zdrav in nasiten obrok, v katerem lahko uživate kadarkoli v dnevu.

Sestavine za 10-12 polpetov:
200 g prosene kaše
5 dl jušne osnove
oljčno olje
1 bučka (približno 130 g)
½ pora (približno 130 g)
1 rdeča čebula (približno 130 g)
1 rdeča paprika (približno 130 g)
1⁄3 jajčevca (približno 130 g)
sol, poper
2 jajci
2 žlici naribanega parmezana
8 žlic krušnih drobtin
mešanica provansalskih zelišč

Proseno kašo speremo pod tekočo vodo, nato pa jo stresemo v lonec z jušno osnovo in kuhamo približno 15 minut. V skuhano kašo vmešamo nekaj brizgov oljčnega olja.

prosena kaša

V ponvi na oljčnem olju popečemo na drobne koščke narezano zelenjavo. Solimo po okusu.

V lončku razžvrkljamo jajci, ki jih začinimo s soljo in poprom. V proseno kašo vmešamo razžvrkljani jajci, popečeno zelenjavo, nariban parmezan in krušne drobtine. Začinimo z mešanico provansalskih začimb, nato pa vse skupaj dobro premešamo.

S pomočjo okroglega modelčka oblikujemo približno 150 g polpete debeline 1,5 do 2 cm, ki jih v naoljeni ponvi na srednji temperaturi spečemo do zlatorjave barve (polpete pečemo približno 4 minute na vsaki strani).

zelenjavni-polpeti

recept-zelenjavni-polpeti

Zaznamki

Ste že naročili našo novo kuharsko knjigo Okusno³?

Ob nakupu knjige vam podarimo brezplačno poštnino!
100+ receptov, 280 strani, 580+ fotografij, trda vezava

Dodaj odgovor

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

top